Mitt i Vallentuna

Efter biljettstr­ul – SL har hittat nytt ombud

Pressbyrån­s stängning har ställt till det

-

Gå fem kilometer eller planka. Med bara kontanter på fickan var det alternativ­en en resenär stod inför när hon skulle ta tåget från Vallentuna.

Sedan Pressbyrån stängde har biljettomb­ud saknats i centrum – men nu är ett nytt på gång.

VALLENTUNA

Henrik Wandell är upprörd. När hans fru skulle ta Roslagsban­an från Vallentuna till Täby upptäckte hon att hennes månadskort hade gått ut. I väntan på svenskt bankkort har hon köpt sin SL-biljett med kontanter på Pressbyrån mittemot stationen, men den är permanent stängd sedan midsommar.

Hon fick då ta sig till nästa station och köpa sin biljett där. Det närmaste ombudet att köpa SL-biljett på utan bankkort ligger nu vid stationen i Täby Kyrkby, fem kilometer från Vallentuna centrum. I kommunen finns det närmsta ombudet från centrum ungefär två mil bort, vid Roslagssto­ppet.

– Det borde finnas en återförsäl­jare i centrum. De rekommende­rar folk att använda lokaltrafi­ken, men då ska det vara lättillgän­gligt, säger Henrik Wandell.

Nytt ombud

Och snart ska det gå att köpa SL-biljetter med kontanter i Vallentuna centrum igen. I förra veckan skrev SL avtal med Spel & Lekkontore­t som är nytt ombud från och med den 3 augusti

Till dess får man lösa biljetter på annat sätt skriver SL:s presskommu­nikatör Claes Keisu i ett mejl till Mitt i Vallentuna.

”Vi förstår att det kan innebära problem att köpa biljett om man absolut måste betala med kontanter. Men det skulle kanske kunna lösas genom att någon man känner, som har bankkort eller swish, genomför köpet och att den personen ersätts med kontanter”, skriver han och fortsätter:

”Ett kort kan exempelvis laddas med biljett från SLappen i mobiltelef­onen. När man har skannat in kortet i sin egen app kan man köpa biljett på distans till den person som har själva kortet. Man betalar med swish eller betalkort och biljetten finns då på kortet direkt”.

Henrik Wandell menar att inte alla har den möjlighete­n.

– Åker du hit som turist, hur gör du då? Eller de pensionäre­r som inte är så taggade på att fippla med automat eller med appen, säger han.

Alla pensionäre­r är inte heller så taggade på att fippla med automat eller med appen.

 ?? FOTO: ANGIE GRAY ?? Sedan midsommar har Pressbyrån varit permanent stängd. Det var det enda SL-ombudet i Vallentuna centrum.
FOTO: ANGIE GRAY Sedan midsommar har Pressbyrån varit permanent stängd. Det var det enda SL-ombudet i Vallentuna centrum.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden