Mitt i Vallentuna

Hur gör du hösten härlig?

Svampplock­ning, middagar och promenader

- FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN

Sensommare­n dröjde sig kvar länge. Men hösten står obeveklige­n för dörren. Vi frågade Vallentuna­bor hur de gör för att förgylla de mörka dagarna.

VALLENTUNA

På lördag, den 23 september är det höstdagjäm­ning och dagarna blir kortare än nätterna. Om drygt en månad går vi över till vintertid.

Den som blir trött och dyster av höstmörkre­t brukar få rådet att vara utomhus så mycket som möjligt.

Att tanka dagsljus, helst på förmiddage­n, är ett bra knep. Att undvika stress och umgås med människor man tycker om brukar också rekommende­ras.

Kloka Vallentuna­bor verkar inte behöva de där råden utan följer dem redan, åtminstone de vi träffade i centrum i förra veckan. Louise Kristoffer­sson louise.kristoffer­sson@mitti.se

08-550 551 19 – Satsa på bra kläder och gå mycket promenader. Vi har små barn och är ute hela tiden både i Kårsta och Vallentuna. Vädret stör inte, det är bara att anpassa sig. – Jag tycker om hösten. Det kommer härliga färger och man kan ta promenader med hunden. Man kan ta fram stickade tröjor, tända ljus på kvällarna. Det blir mysigt och man behöver inte ha dåligt samvete om man är inne.

Hans Hedström, 72, Brottby Åse Nilsson, 58, Ekebyvägen

– Jag har en bra kompiskret­s och vi ordnar middagar när det börjar bli lite tråkigt. Och så är vi flera timmar i svampskoge­n. Det har varit grymt mycket. Jag är höstmännis­ka. Man tänder ljus, öppnar en flaska vin. Det behöver inte vara så extraordin­ärt. Jag är inte så mycket för att resa bort. Mysa och pyssla hemma, träffa vänner och promenera.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Marcin Zielinski, 40, Kårsta
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Marcin Zielinski, 40, Kårsta
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? – Jag går ut i skogen med min hund. Jag har plockat enorma kantarelle­r i höst. När det blir ruggigare käkar jag frukost lite längre på morgonen och läser tidningen mer.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN – Jag går ut i skogen med min hund. Jag har plockat enorma kantarelle­r i höst. När det blir ruggigare käkar jag frukost lite längre på morgonen och läser tidningen mer.
 ?? ?? Linnéa Lundstedt, 27, Sörgården med Nemo
Linnéa Lundstedt, 27, Sörgården med Nemo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden