Mitt i Vällingby

Deras nya kampsång ska stärka lagandan

En för alla, alla för en. Det är temat i Kälvesta IF:s nya kampsång som spelarna i laget pojkar födda -05 spelat in. – Jag tror att man kommer få en kick, säger Mindor Bergler, 12.

- Evelina Hertz

– Det började med att vi i laget hade ett party hemma hos oss och föräldrarn­a satt och snackade med en tränare. Någon sa ”vore det inte roligt om vi hade en låt?”. Då sa min mamma på skoj att vi kunde fixa det, säger Mindor Bergler, 12 år.

Sagt och gjort. Mamma Pia började skriva på en låttext och tog sedan kontakt med Tony Borg som äger Borg Music studio i Spånga. I måndags var det äntligen dags för spelarna i laget för pojkar födda -05 att kliva in studion och ta på hörlurarna.

– Några var sjuka men vi var 23 stycken. Alla fick gå in en och en och sjunga låten två gånger. Det var jätterolig­t, säger Mindor Bergler.

Mindors mamma Pia Bergler berättar att hon började tänka på idén redan efter att laget varit på Tele2-arena när Hammarby hade hemmamatch.

– Då var det allsång över hela arenan och den gåshuden man fick när alla sjöng ”Just idag är jag stark”, jag får gåshud nu när jag pratar om det, haha. Då tänkte jag att vi borde ha en låt, säger hon.

När Pia skrev texten utgick hon från det hon menar är grundfilos­ofin i klubben: laget och att alla ska kunna vara med. Även eldflammor­na på lagets fotbollstr­öjor fick fungera som inspiratio­n.

– Jag tog fasta på det med ”en för alla, alla för en” som är grundtexte­n i låten. Jag hoppas att det ska kunna stärka lagen inför match och kanske kan vi stackars frusna föräldrar på läktaren haka på också, haha, säger Pia Bergler.

Mindor håller med om att just lagandan är viktigt för spelarna. Och att det är bra tema för låten.

– Vi tänker mycket på att alltid peppa varandra. Om någon gör något bra som att rensa bort bollen säger vi det. Man får verkligen kraft då, säger Mindor.

Förutom att spela låten innan matcher är planen att de ska lägga upp den på klubbens hemsida, Youtube och Spotify när den är klar.

Hur bra är låten då?

– Den är bra. Det finns bättre låtar men det är en kamplåt som ska hjälpa till att peppa inför matcher. Jag tror att man kommer få en kick när man hör den, det är en powerlåt, säger Mindor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden