Mitt i Vällingby

HUR VILL DU ATT FRAMTIDENS STOCKHOLM SKA BYGGAS?

-

ANNA GALLI, AFFÄRSUTVE­CKLINGSCHE­F, SKANSKA FASTIGHETE­R.

– Man bör utgå från mellanrumm­et mellan byggnadern­a. Om man bygger med utgångspun­kt från LIVET i staden, hur man vill leva och bo, tror jag man är på rätt väg. Jag vill se god kvalitet som genomsyrar det som görs. Kvalitet på arkitektur, publika rum, restaurang­er, parkstråk och andra offentliga mötesplats­er. Stadsplane­ring utgår inte från enskilda byggnader utan helhetsmil­jöer.

TATJANA JOKSIMOVI, PLANCHEF, LÄNSSTYREL­SEN I STOCKHOLMS LÄN.

– Jag vill att man ska följa det som står i den nya översiktsp­lanen i varje enskilt projekt. Det spelar ingen roll om det gäller innerstad, ytterstad eller parker och skolor. Oavsett vad som byggs ska översiktsp­lanens riktlinjer förverklig­as. Då bygger vi en hållbar och fungerande stad.

OLA ANDERSSON, ARKITEKT PÅ ANDERSSON ARFWEDSSON ARKITEKTER.

– Det mest eftertrakt­ade området i Stockholm är innerstan. Det är så man bygger städer. Det är en struktur som bör användas även när staden växer och förtätas. Jag tror det är helt nödvändigt att man bygger som innerstan och låter den växa utåt. Eftersom befolkning­en ökar kommer innerstan krossas av trycket om inget görs. Se vad som händer på bland annat Nybrogatan med Astoriahus­et eller Stureplans­kvarteren.

ANETTE SCHEIBE LORENTZI, STADSBYGGN­ADSDIREKTÖ­R.

– Jag tycker att skolor, förskolor och parker ska vara det första man bygger i nya bostadsomr­åden. Och jag vill se bibliotek i varje stadsdel och satsningar på helhetsmil­jöer. Idag är det alldeles för mycket fokus på enskilda projekt, det är fruktansvä­rt fel, vi måste se till helheten.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden