Mitt i Vällingby

Loke spelar huvudrolle­n i ny ungdomsfil­m

Loke Hellberg från Backlura. Du spelar huvudrolle­n i ungdomsfil­men Krig som har galapremiä­r i Vällingby 24 oktober. Hur känns det?

- Evelina Hertz

– Det känns jättekul! Jag trodde att premiären skulle bli i stan så först kändes det lite konstigt att det blir i Vällingby. Det är min ”hemmabio” där jag alltid går på bio med mina kompisar.

Är dina kompisar taggade på att se dig på vita duken?

– Ja, de sitter här och nickar, haha. Hela min klass ska få en inbjudan och så får jag bjuda lite folk utanför skolan också.

Du spelar huvudrolle­n ”Malte” i filmen, vad handlar den om?

– Den handlar om Malte som flyttar till ett nytt område och får veta att det är krig mellan två grannområd­en. Han lite svårt att be-

stämma vilket gäng han ska välja. Det är lite som när en vän bråkar med en annan vän och man hamnar mittimella­n.

Är det första filmen du är med i?

– Nja, jag var med i filmen om Morran och Tobias som statist. Det här är första långfilmen där jag har egen roll. Vi spelade in fem veckor i Malmö och det var både jobbigt och kul. Men det var mycket roligare än jobbigt. Jag trodde innan att alla skul- le vara mycket hårdare om man gjorde fel. Men så det var inte alls utan regissören, producente­n och hela teamet var jättesnäll­a.

Du har precis kommit hem från en filmfestiv­al i Köpenhamn, hur var det?

– Det var första gången jag såg hela filmen så det var jättekul. Först blev jag nästan lite rädd för att se vad de hade tagit med för jag kom inte ihåg vad jag hade gjort och om det var bra. Men filmen är jättebra och det var mycket coolare än jag trodde att se mig själv på bio.

Vill du jobba som skådis i framtiden också?

– Ja! Min största dröm är att få vara med i en Hollywoodf­ilm och spela clownen Pennywise i nästa It-film. Jag har bara sett den första filmen eftersom man måste vara 15 år för att få se den nya på bio, men jag har sett några klipp och jag är ett stort fan.

 ??  ?? SPELAR HUVUDROLL. Loke (i mitten) spelar ”Malte” i ungdomsdra­mat ”Krig” som regisseras av Goran Kapetanovi­c.
SPELAR HUVUDROLL. Loke (i mitten) spelar ”Malte” i ungdomsdra­mat ”Krig” som regisseras av Goran Kapetanovi­c.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden