Mitt i Vällingby

Vällingbyb­on Anna kom sexa i karaoke-VM

Anna Hörnblad, Vällingbyb­o och karaokefan­tast. I helgen kom du på delad sjätteplat­s i VM i karaoke. Hur känns det?

- Evelina Hertz

– Jag är lite småchockad. Jag har tävlat i den svenska uttagninge­n ett par gånger men då hamnat på tredje plats som bäst. Nu blev jag tillfrågad att åka som representa­nt för Sverige och blev helt paff när jag hamnade i topp 10. Det var en amerikansk tjej som vann och hon var verkligen perfekt. Hon har fantastisk röst, tänker utanför boxen och gjorde en ordentlig show.

Vad är grejen med att sjunga karaoke?

– I Sverige ser vi inte karaoke som något rumsrent och de flesta tänker på fyllesång på Finlandsfä­rjorna. Men åk in till Gröne Jägaren på Södermalm en kväll i veckan och kolla! De flesta som kommer till en karaoketäv­ling blir paffa och inser ”de kan verkligen sjunga”. Jag sjöng länge i kör men började med karaoke 1999. Jag upptäckte att stå tre minuter själv på scen och bara glänsa är roligare för jag är en centrummän­niska och vill ha total uppmärksam­het, haha. Men jag förstår att det inte är för alla.

Vilken sång bör man inte sjunga?

– ”Vill ha dig” för den är så himla tjatig. ”The Rose” brukar inte heller gå så bra. Men egentligen får man sjunga precis vad man vill. På Shalimar (I Abrahamsbe­rg) får man göra vad man vill och hur man vill så länge man respektera­r utrustning­en, behåller kläderna på och stannar i lokalen, haha.

Vad händer nu?

– Jag har blivit tillfrågad att ta organisera den svenska uttagninge­n, KWC Sweden, 2018 så det blir en utmaning. Mitt mål är att karaoken ska få sig ett uppsving. Ska man göra något så ska man göra det ordentligt! Det riktar sig till alla åldrar men man måste kunna sjunga.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARTTU KOKKONEN ?? SÅNGFÅGEL. Anna Hörnblad, sexa i VM.
FOTO: ARTTU KOKKONEN SÅNGFÅGEL. Anna Hörnblad, sexa i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden