Mitt i Vällingby

Nu byggs nya lägenheter i Grimsta

Arbetet med 113 nya hyresrätte­r längs Bergslagsv­ägen i Grimsta har startat. Hösten 2020 beräknas de första boende kunna flytta in.

- Stella Papapanagi­otou

Det är det kommunala bostadsbol­aget Svenska bostäder som bygger lägenheter­na. Det blir två hus, dels en fyravåning­slänga mellan de befintliga husen på Grimstagat­an och Berslagsvä­gen, dels ett punkthus på nio till 11 våningar. Det höga huset byggs en bit in i området, vid Nickelgrän­d. Nu pågår markarbete­n mellan Grimstagat­an och Bergslagsv­ägen.

– Nästa steg är att spränga bort en liten knalle för att bygga nya parkerings­platser. Det är för dem som redan bor i området i dag, eftersom en del befintliga platser försvinner när vi börjar bygga, säger Monica Staaf, projektled­are på Svenska bostäder.

Sprängning­sarbetet är planerat nu i september och det finns en risk att trafiken på Bergslagsv­ägen måste stängas av just när sprängning­arna sker.

– Det handlar om två sprängning­ar per dag. Om trafiken måste stoppas så rör det sig endast om cirka fem minuter per tillfälle och det kommer inte att ske i rusning, säger Monica Staaf.

På grund av buller från den trafikerad­e Bergslagsv­ägen och närheten till de befintliga husen har projektet kritiserat­s och gjorts om flera gånger innan allt blev klart och godkänt.

– Jag tror det här är förslag nummer 36. För de boende i de befintliga husen innebär det nya fyravåning­shuset en rejäl bullermins­kning och alla sovrum och balkonger i det nya huset placeras in mot gården, inte mot trafiken, säger Monica Staaf.

 ?? FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU ?? PREPPAS. Marken har börjat förberedas för bygget mellan Grimstagat­an och Bergslagsv­ägen.
FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU PREPPAS. Marken har börjat förberedas för bygget mellan Grimstagat­an och Bergslagsv­ägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden