Mitt i Vällingby

Mat, politik och fest på Spångas egen festival

Det blir en politisk knorr på årets upplaga av matfestiva­len En smak av Spånga. Förutom mat, dryck och underhålln­ing bjuds besökarna på lokalpolit­isk debatt, dagen innan det är dags att rösta.

-

För tredje året i rad ordnar Spångas krögare festivalen En smak av Spånga på Spånga torg. Men när företagarf­öreningen skulle söka de nödvändiga tillstånde­n så visade det sig att torget redan var bokat för de politiska partiernas torgmöten.

Inga problem, tyckte företagarn­a.

– Vi slog oss ihop, det blir en win-win för alla. Det brukar komma runt 5000 besökare till matfestiva­len, det är årets största händelse i centrum, säger Jan Westerberg, ägare till Baan Thai och sekreterar­e i Spånga företagare­förening.

Sus Andersson (MP), ordförande i stadsdelsn­ämnden håller med.

– Matmarknad­en börjar bli en tradition i Spånga och vi är flera partier som deltar och ställer ut under dagen. Sen har företagarn­a bjudit in alla partier i stadsdelsn­ämnden till debatt, det ger oss möjlighet att prata om lokala politiska frågor, säger Sus Andersson, som själv kommer att delta i debatten.

Debatten ska hållas klockan 14–15 på torget.

Men det blir inte bara allvar under festivalen, utan fokus är mat och underhålln­ing precis som vanligt, enligt Jan Westerberg. Det är restaurang­ägarna som ligger bakom festivalen men flera av de andra butikerna i centrum är också med på olika sätt. Och så blir det musik av DJ Chippen och trubaduren Yellow Mike.

– Vi spärrar av torget som fylls med bord och sittplatse­r där besökarna kan äta och dricka, det brukar vara väldigt trevlig stämning, säger Jan Westerberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden