Mitt i Vällingby

BP redo för att spela kval

Efter BP damernas seger förra helgen är de nu klara för kval till Elitettan. ”Det känns jättebra. Det ska bli kul att få spela mot en serieledar­e och mäta sig lite”, säger Aisha Faiqi som gjorde sitt första BP-mål i matchen.

- Lisa Halldén

Matchen som gjorde Brommapojk­arnas damer till serieledar­e i sin grupp spelades borta mot Sätra. Sätra tog ledningen med en straff i första halvlek, men BP kom igen med mål från debutmålsk­yttarna Rebecka Lundblad Roth och Aisha Faiqi, och slutligen en nick i mål från Michelle Rojas Flores. Matchen slutade 3-1 till BP och med det är Västerorts­laget klart för kval i oktober.

Aisha Faiqi, mittfältar­e i BP, du gjorde ditt första mål i rödsvart – hur kändes det?

– Det kändes jätteunder­bart att äntligen få göra ett mål. Det är alltid en särskild känsla att göra mål. Även om det förstås är kul med alla mål så är det något särskilt med de egna.

Nu väntar kval till Elitettan. Förra året föll BP i kva-

Det är andra saker som krävs i Elitettan men vi har jobbat på vårt spel.

let, hur känner du inför i år?

– Jag kom in först för några matchen sedan så jag var inte med i förra årets kval. Men vi har ett bra lag och goda förutsättn­ingar att vinna. Det är andra saker som krävs i Elitettan men vi har jobbat på vårt spel så att vi kan klara oss på den nivån. Men nu ska vi inte jinxa det här.

Hur förbereder ni er inför kvalmatche­rna?

– Vi har inte blickat framåt mot kvalet än. Vi har fortfarand­e matcher kvar i serien. Men det kommer bli som med alla andra matcher då vi går ut för att vinna. Och om det blir tuffare närkamper så tar vi det.

Kvalet till Elitettan är mot IK Rössö Uddevalla. Helgen 13-14 oktober är det bortamatch och helgen efter är det dags för kvalets andra match på Grimsta.

 ??  ?? KVAL. BP:s damer är laddade inför kvalmatche­rna i oktober. Här är Aisha Faiqi och Filippa Wallén i rödsvart.
KVAL. BP:s damer är laddade inför kvalmatche­rna i oktober. Här är Aisha Faiqi och Filippa Wallén i rödsvart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden