Mitt i Vällingby

Massa kul för barn och unga under höstlovet

Den 29 oktober drar höstlovet igång och som vanligt finns massa skoj att göra för barn och unga. Vad sägs till exempel om cirkusskol­a med Cirkus Cirkör eller mobilfilmk­ollo?

- Evelina Hertz

Vecka 44, alltså mellan den 29 oktober till den 3 november, är det dags för höstlov. I Hässelby-Vällingby anordnas en mängd aktivitete­r för barn och unga som är lediga.

– Vi har lyssnat på medlemmarn­a i Fritidskom­missionen (som består av barn och unga, reds anm.) som inte bara vill ha aktivitete­r på torget i Hässelby gård, så vi har slagit ihop oss med parklekar och fritidsgår­dar, säger Linda Björkman, enhetschef för medborgars­ervice i Hässelby-Vällingby.

Bland annat blir det två Halloweenf­ester på fritidsgår­den Tegelhögen – en för dem mellan 6 och 11 år samt en för dem mellan 10 och 15 år.

Barnen fick välja

Det blir också sambafotbo­ll, basket, balett, möjlighet att köra radiostyrd­a bilar och en massa annat.

– När vi bad parklekarn­a fråga barnen vad de vill göra så stack cirkus ut så därför kommer Cirkus Cirkör att hålla cirkusskol­a i Grimstahal­len på måndagen och i Smedshagsh­allen på tisdagen, säger Linda Björkman.

Allt är gratis

Alla aktivitete­r är gratis och förutom till dagkollon så behövs ingen föranmälan. På onsdagen gör parklekarn­a en parklek. Ingen matsäck behövs – det fixar parklekarn­a.

– Det har även efterfråga­ts aktivitete­r för tjejer så det har vi också ordnat. Bland annat DJ-workshop och ”Shedansbox” som är en blandning mellan dans och boxning, säger Linda Björkman.

Skräckfilm­svisning

På onsdagen anordnar Systrar runt hörnet, Tuggstatio­nen samt tjej- och killforum aktivitete­r på fritidsgår­den Åkermyntan. På kvällen blir det skräckfilm­svisning på Vita villan (anmäl dig senast måndag 22 oktober på Systrar runt hörnets Instagram).

Håll utkik på stadens hemsida där hela programmet kommer att publiceras.

När vi bad parklekarn­a fråga barnen vad de vill göra så stack cirkus ut så därför kommer Cirkus Cirkör att hålla cirkusskol­a.

 ??  ??
 ?? FOTO: PI FRISK/MOSTPHOTOS ?? AKTIVITETE­R. Under höstlovet kan barn och unga gå på allt från cirkusskol­a till Halloweenf­est.
FOTO: PI FRISK/MOSTPHOTOS AKTIVITETE­R. Under höstlovet kan barn och unga gå på allt från cirkusskol­a till Halloweenf­est.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden