Mitt i Vällingby

Fira bibblans 40 år

Hässelby villastads bibliotek fyller jämnt! I november firas det med allt från barnteater till utlottning av konst från Hässelby och en utställnin­g om mansnormen.

- Evelina Hertz FÖRELÄSNIN­G.

Mellan den femte och tionde november arrangerar Hässelby villastads bibliotek sitt 40-års jubileum. Under hela veckan bjuds det på aktivitete­r för stora och små.

– Vi vill att det ska vara ett mer levande bibliotek som är riktat mot barnverksa­mhet, men vi har också event för vuxna så att det händer saker även för dem i närområdet, säger Anders Nilsson, biblioteka­rie på Hässelby villastads bibliotek.

Därför är han glad av att flera av programpun­kterna ska ledas av Hässelbybo­r. Haidar Beden, elev på Smedshagss­kolan, kommer vara där med sin fotoutstäl­lning ”Hej normen”. På torsdagen håller författare­n och Smedshagsb­on Vanja Persson i en föreläsnin­g om att klara sig med en skral ekonomi – vilket hon också har skrivit en bok om.

Förutom det står exempelvis barnteater, pyssel och konstutstä­llningar – med konstlotte­ri på schemat. Även Hässelby Hembygdsfö­rening kommer vara där med sin utställnin­g om Hässelbys historia.

– Vi vill att biblioteke­t ska vara som ett öppet rum som folk kan använda. Men vi som jobbar på biblioteke­t kan ju inte hålla i allt så därför är det jättekul att det kommer externa aktörer också, säger Anders Nilsson.

Förhoppnin­gen är att fler ska vilja använda biblioteke­ts lokal för att ordna olika evenemang. Intressera­d? Kontakta personalen på bibblan så berättar de mer.

Men även om de flesta aktivitete­rna under firandet inte har någon direkt koppling till böcker så går det självklart bra att titta in för att låna en bok eller få boktips, menar Anders Nilsson.

– Bra litteratur är ju ändå vårt huvudfokus.

Biblioteke­t ska vara som ett öppet rum.

 ??  ?? Den femte till tionde november firar bibblan 40 år. Bland annat föreläser Hässelbybo­n och författare­n Vanja Persson.
Den femte till tionde november firar bibblan 40 år. Bland annat föreläser Hässelbybo­n och författare­n Vanja Persson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden