Mitt i Vällingby

Här peppas unga tjejer på jobb

- Evelina Hertz

Hälften av Stockholms 7 000 unga som varken jobbar eller pluggar är tjejer, ändå är det främst killar som söker hjälp från Jobbtorg. Det vill Vällingbys jobbtorg ändra på. Den fjärde december ordnar Jobbtorg Vällingby ett event för tjejer och ickebinära mellan 16 och 29 år som bor i Västerort. De jobbar med att hjälpa ungdomar och unga vuxna som varken går i skolan eller jobbar att hitta en sysselsätt­ning.

– Det är lättare att nå ut till grabbar eftersom de är mer synliga. Därför lägger vi extra fokus på tjejer och kvinnor så att de ska känna att de också kan ta del av arbetsmark­naden, säger Nadira Mohamed Ogal, ungdomskon­sulent på Jobbtorg Vällingby.

Eventet pågår mellan klockan 16 och 18. Förutom att Jobbtorg har sina coacher, studievägl­edare och ungdomskon­sulenter på plats så bjuds det även på mat och hennamålni­ng. Platsen blir Folkets hus i Rinkeby.

– Det beror på att det är en stor lokal och många av våra unga vuxna i stadsdelen brukar hänga i Järvaområd­et också så därför har vi valt att ha evenemange­t där, säger Nadira.

Det krävs ingen föranmälan och evenemange­t är gratis. Tanken är att besökarna under avslappnad­e former ska få veta vad Jobbtorg kan hjälpa till med.

– Många tror att vi levererar jobb men det gör vi inte, vi pushar och coachar utifrån vad individen behöver. Vi är också mobila och kan träffa våra aspiranter där de vill, säger Nadira Mohamed Ogal.

 ?? FOTO: STOCKHOLMS STAD ?? JOBBKVÄLL. Evenemange­t anordnas i samarbete med Folkets hus Rinkeby. Nadira Mohamed Ogul är ungdomskon­sulent på Jobbtorg Vällingby
FOTO: STOCKHOLMS STAD JOBBKVÄLL. Evenemange­t anordnas i samarbete med Folkets hus Rinkeby. Nadira Mohamed Ogul är ungdomskon­sulent på Jobbtorg Vällingby

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden