Mitt i Vällingby

Alexandra Pascalidou först ut på bokmåndag

- Evelina Hertz 073-600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

Nu är det klart vilka författare som kommer till vårens upplaga av Bokmåndag i Vällingby. Först ut är Alexandra Pascalidou som den 21 januari ska prata om sin uppmärksam­made bok Mammorna. Hälften är debutanter, hälften är etablerade författare. Under våren kommer sex författare till Kulturhuse­t Stadsteate­rn i Vällingby för att prata med publiken om sina böcker. I veckan släpptes biljettern­a till de sex måndagarna.

– Det känns som en väldigt rik, rolig och spretig vår. Alla berättelse­r är angelägna på olika sätt, säger Mia Winge, ansvarig för Bokmåndag på Kulturhuse­t.

På listan finns välkända namn som Alexandra Pascalidou och Jonas Hassen Khemiri, men också debutanter­na Kayo Mpoyi och Melody Farshin vars bok handlar om att växa upp i en miljonprog­ramsförort.

– Vi vill gärna ha ett lokalt perspektiv och att det ska kännas relevant för vår plats när vi bokar författarn­a, säger Mia Winge.

Under hösten har antalet personer i publiken varierat under de olika tillfällen­a. När Johannes Anyuru, som bland annat skrivit Augustpris-belönade De kommer drunkna i sina mödrars tårar, kom blev A-salen utsåld. Annars kan det variera mellan 20 och 40 personer.

– Det blir ett väldigt intimt och avslappnat rum och författarn­a och publiken får en nära kontakt. Det avslutas alltid med ett samtal med publiken och de författare som har kommit tidigare har sagt att det är en skön stämning, säger Mia Winge.

Biljettern­a är gratis för alla under 26 år. För övriga kostar det 60 spänn.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON, FRANKIE FOUGANTHIN, OLOF PLYM FORSHELL ?? FÖRFATTARE. Bokmåndag arrangeras av Kulturhuse­t Stadsteate­rn Vällingby, Folkets hus Vällingby, Vällingby bibliotek och Klackenber­gs bokhandel. Infällda i bild: Jonas Hassen Khemiri och Alexandra Pascalidou.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON, FRANKIE FOUGANTHIN, OLOF PLYM FORSHELL FÖRFATTARE. Bokmåndag arrangeras av Kulturhuse­t Stadsteate­rn Vällingby, Folkets hus Vällingby, Vällingby bibliotek och Klackenber­gs bokhandel. Infällda i bild: Jonas Hassen Khemiri och Alexandra Pascalidou.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden