Mitt i Vällingby

Här får gamla leksaker nya hem

- Evelina Hertz

Det här kommer vi aldrig att sluta med!

Även i år kan familjer som har det knapert ekonomiskt hämta skänkta julklappar till barnen på barnavårds­centralen i Åkermyntan. Paketen är märkta med innehåll och lämplig ålder. Förra året samlade BVC Åkermyntan in julklappar som sedan kunde hämtas av familjer som hade svårt att få julen att gå ihop ekonomiskt. Även i år har människor lämnat in saker som får nya hem till jul.

– Det här kommer vi aldrig att sluta med! Vi har fått in massa julklappar så nu tar vi inte emot fler, däremot är man jättevälko­mmen att komma hit och hämta om man behöver, säger Sofia Bond, samordnare på BVC Åkermyntan.

Klapparna skänks av privatpers­oner och sedan slår personalen in dem. Paketen märks med innehåll och vilken ålder de är lämpliga för. Sofia Bond berättar att de har tagit ett aktivt beslut att inte märka paketen utifrån om de passar bäst till en flicka eller pojke.

Alla som känner att de behöver är välkomna, även om man inte går på BVCmottagn­ingen.

– I vårt område är det ju fler som har det gott ställt än som inte har det gott ställt och vi vill att klapparna når ut till dem som verkligen behöver, säger Sofia Bond.

Förra året lämnades de julklappar som blev över till barnfamilj­er på ett boende för nyanlända. Tanken är att göra något liknande i år.

– Ja, blir det något över så gör vi likadant. Det var barn som faktiskt inte hade några gosedjur alls så de blev jätteglada, säger Sofia Bond.

Julklappar­na ligger under granen fram till mellandaga­rna. Man behöver inte föranmäla att man vill komma dit för att hämta ett paket.

 ??  ??
 ??  ?? INSAMLING. Även i år kan familjer som har det knapert ekonomiskt kring jul hämta skänkta julklappar på BVC Åkermyntan.
INSAMLING. Även i år kan familjer som har det knapert ekonomiskt kring jul hämta skänkta julklappar på BVC Åkermyntan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden