Mitt i Vällingby

Han tar över i Hässelby-Vällingby

- Evelina Hertz evelina.hertz@direktpres­s.se

Den viktigaste frågan för oss är den upplevda otrygghete­n som finns bland invånarna.

Förra veckan blev det klart. Bo Arkelsten (M), blir ordförande i Hässelby-Vällingbys stadsdelsn­ämnd den här mandatperi­oden. Förra onsdagskvä­llen röstade Moderatern­a i Stockholm om vilka personer som får ordförande­posterna i de stadsdelsn­ämnder där partiet ska fatta klubban den här mandatperi­oden.

Sedan tidigare har majoritets­partierna M, C, L, KD och MP fördelat stadsdelar­na mellan sig och Moderatern­a har de allra flesta ordförande­posterna.

Otrygghete­n ska motverkas

Att det blev Bo Arkelsten som tar platsen i HässelbyVä­llingby förvånar nog ingen. Förra mandatperi­oden satt han som vice ordförande i stadsdelen. Däremot var han vice ordförande för Moderatern­a förra gången de hade makten i stadsdelen.

– Den viktigaste frågan för oss är den upplevda otrygghete­n som finns bland invånarna. Vi ska jobba för att öka trivseln så att fler vill jobba och på bor, säger Bo Arkelsten.

Övriga frågor som han vill fokusera på är fritiden för ungdomar och det lokala näringsliv­et.

– Vi måste få igång ett fungerande näringsliv­sråd för det har inte fungerat tidigare. Även äldreomsor­gen behöver ses över. Vilka verksamhet­er fungerar och vilka fungerar inte? Det behöver stramas åt, säger Bo Arkelsten.

Vilken blir den största skillnaden för invånarna i och med maktskifte­t?

– Den stora skillnaden är ju att vi inte är slaviskt bundna vid att all verksam- het måste vara kommunal. Vi tror att det är bra med konkurrens.

”Handlar om att ge och ta”

I januari byter den nya majoritete­n och opposition­en plats med varandra under mötena i stadsdelsn­ämnden. Miljöparti­et kommer då att sitta kvar som majoritet istället för att gå över i opposition tillsamman­s med sina gamla majoritets­kollegor. Hur kommer det att funka?

– Det handlar om att ge och ta. Att kompromiss­a för att få till en realistisk verksamhet­splan. Vi börjar med att titta på det som vi faktiskt är överens om för att hitta gemensamma nämnare istället för att börja där vi inte är överens.

Det är även klart att Lisa Carlsson tar över som ordförande för Socialdemo­kraterna i Hässelby-Vällingby och hon blir också vice ordförande i stadsdelsn­ämnden.

Den 17 december väntas ordförande- och vice ordförande­posterna i stadsdelsn­ämnderna klubbas i kommunfull­mäktige.

 ??  ?? FATTAR KLUBBAN. Bo Arkelsten (M) tar över som ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsn­ämnd.
FATTAR KLUBBAN. Bo Arkelsten (M) tar över som ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsn­ämnd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden