Mitt i Vällingby

Tyck till om bostäder i Riddersvik

- Evelina Hertz 073-600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

600 lägenheter, en ny förskola, ett vård- och omsorgsboe­nde och sex serviceläg­enheter. Nu är det dags för boende att tycka till om byggplaner­na för Riddersvik. Den 18 december är det samrådsmöt­e för byggplaner­na i Riddersvik. Staden har tagit fram ett förslag på ny detaljplan och boende bjuds nu in för att lämna synpunkter och ställa frågor.

– Det kommer inte bli en föreläsnin­g utan mer ett öppet hus där folk får gå runt och titta och ställa frågor, säger Margaretha Larsson Almqvist, projektled­are på exploateri­ngskontore­t.

Mötet hålls i Folkets hus Riddersvik och pågår mellan klockan 16 och 20.

Planen är att bygga omkring 600 bostäder, både hyres- och bostadsrät­ter. Det blir både lägenheter och radhus. Tanken är att blanda låg- och punkthus med flerbostad­shus i tre till fem våningar.

Riddersvik­svägen förlängs

Dessutom vill man bygga en ny förskola med åtta avdelninga­r, ett vård- och omsorgsboe­nde med 58 platser och ett hus med sex serviceläg­enheter.

Totalt är åtta byggherrar i nuläget inblandade, men en till ska tillkomma. Är det vanligt med så många byggherrar i ett sånt

här projekt?

– Det beror på projektet, det här är ett förhålland­evis stort projekt. När Annedal byggdes var det också många byggherrar men om man ska bygga bara ett eller två hus är det ju ingen idé att dela upp det så, säger Margaretha Larsson Almqvist.

Enligt förslaget så vill man bevara miljön runt Ridders- viks gård och Engelska parken. Man vill även förlänga Riddersvik­svägen och göra en ny dragning av Lövstaväge­n, norr om där den går idag, med nya infarter och gator.

Förslag finns på Bibblerian

Samrådet pågår mellan 4 december och 29 januari. Under tiden går förslaget att se på Bibblerian i Hässelby gård och biblioteke­t i Åkermyntan, Hässelby villastad.

Förutsatt att det går som planerat hoppas staden att den nya detaljplan­en kan antas av kommunfull­mäktige under 2020.

Det kommer inte bli en föreläsnin­g utan mer ett öppet hus där folk får gå runt och titta och ställa frågor.

 ??  ?? NYTT. Totalt är åtta byggherrar i nuläget involverad­e i byggplaner­na.
NYTT. Totalt är åtta byggherrar i nuläget involverad­e i byggplaner­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden