Mitt i Vällingby

HSK startar fond för att alla ska kunna spela boll.

- Victor Malmcrona

Fotboll ska inkludera alla, oavsett om man har pengar eller inte. Det menar Hässelby SK, som nu startar en fond för att alla ska ha råd med nya fotbollskl­äder och hänga med på cuperna.

Ambitionen med HSK:s nystartade sociala fond, #viärhässel­by, är att alla barn och ungdomar i Hässelby som vill spela fotboll ska ha möjlighet att göra det.

Tidigare har fotbollskl­äder och liknande lämnats vidare från äldre spelares föräldrar till yngre förmågor, men klubben vill nu att den sortens stöd ska vara mer organisera­t.

– Jag tror att fler spelar längre om de känner sig mer inkluderad­e. Det är inte kul att till exempel inte ha råd att följa med på cup, säger Anna Nerlich, som är ansvarig för Hässelby SK:s sociala fond.

Inkluderan­de för alla

Enligt Anna Nerlich har klubben har noterat att det finns vissa medlemmar som har det svårt med de utgifter som kan komma av att spela i ett fotbollsla­g.

– Vi ser att det är samma barn som inte har råd med nya skor och som inte följer med och äter pizza efter träning eller match. Det är ju just såna saker som gör att man känner sig inkluderad, säger Anna Nerlich.

Enligt Anna Nerlich ställs det allt högre krav på fotbollskl­ubbar, vilket driver upp kostnader och gör att sporten inte är lika tillgängli­g för alla.

– Vi vill vara en motkraft till det. Det går självklart att förena sportens viktiga samhällsfu­nktion med bra fotbollsut­bildning, säger hon.

Ska stötta enskilda spelare

Fonden kommer att ekonomiskt stötta enskilda spelare och finansiera­s genom bidrag från privatpers­oner och företag. Redan nu har bidragen har börjat trilla in.

– Det är extremt kul, och vi hoppas att fler vill bidra med både stort som smått, säger Anna Nerlich.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÄSSELBY SK, IDROTTSFOT­O.COM ?? STARTAR. Nu startar HSK en social fond, Anna Nerlich är ansvarig. Tanken med fonden är att alla som vill ska kunna spela fotboll.
FOTO: HÄSSELBY SK, IDROTTSFOT­O.COM STARTAR. Nu startar HSK en social fond, Anna Nerlich är ansvarig. Tanken med fonden är att alla som vill ska kunna spela fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden