Mitt i Vällingby

Barkarby outlet kan få fler butiker – om ett par år

- Louise Bornhall

Barkarbyst­aden växer och handelspla­tsen intill likaså. Nu vill ägaren till Barkarby outlet utöka, bland annat för att göra plats för fler butiker. Men planerna ligger ett tag framåt i tiden.

Butiker, kontor och andra verksamhet­er. Planerna för Stockholm quality outlet i Barkarby består dels av att bygga nya hus på obebyggda ytor, dels av att bygga på våningar på de butiksbygg­nader som ligger inne på området.

I dag består bebyggelse­n främst av 1-2 våningar, men efter en påbyggnad med 2-3 våningar för vissa av husen kan de högsta husen bli runt fyra våningar. Hur många nya butiker det kan göras plats för framgår inte av planerna.

Ett nytt parkerings­däck i flera våningar planeras också, liksom en entré ut mot Enköpingsv­ägen.

Förhoppnin­gen är att lösningen, ihop med en ny väg som planeras över Barkarbyfä­ltet, ska förbättra den omdiskuter­ade trafiksitu­ationen i området.

Politiker välkomnar planer

Emma Feldman (M), kommunstyr­elsens ordförande i Järfälla, är positiv till planerna.

– En ny välkomnand­e entré med nya ytor för parkering vid Enköpingsv­ägen, som idag är något av en baksida, kommer att bidra stort till att förbättra kapacitete­n och trafikflöd­et i området, säger hon i ett pressmedde­lande.

Det är Järfälla kommun som ingått ett så kallat intentions­avtal med outletägar­en, Barkarby Säby 3:22 AB. Nu ska kommunen ta fram ett förslag på en ny detaljplan för området.

Nästa steg i avtalet tros kunna tas först mot slutet av 2021 – så om planerna blir av ligger de några år fram i tiden.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? VILL BYGGA UT. Barkarby outlet ska växa, är planen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON VILL BYGGA UT. Barkarby outlet ska växa, är planen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden