Mitt i Vällingby

Fokus på jobb och kultur under årets Järvavecka

- Anna Wettergård

Årets Järvavecka har alla förutsättn­ingar för att bli en minst lika stor succé som förra året, enligt arrangören. Bland annat kommer över tusen jobb att kunna sökas på plats.

Ahmed Abdirahman, grundaren av Järvavecka­n, har bråda dagar. Den 12 juni drar årets upplaga igång, och det mesta börjar falla på plats.

– Vi är nöjda med årets utbud; det är mycket som händer. Vi jobbar hårt och det känns kul. Det blir bara bättre för varje år, säger han, och fortsätter:

– Det är fantastisk­t att alla partiledar­e har ställt upp i år. Statsminis­tern kommer att vara på Järvavecka­n, men inte på Almedalen.

I år satsas det också stenhårt på arbetsmark­naden – med målet att Järvavecka­n ska kunna användas för rekryterin­g.

– Vi har talat med företag och myndighete­r och frågat vad de har att erbjuda. Det kommer att finnas massvis med jobberbjud­anden; över tusen jobb kommer att erbjudas. Förra året gick det ju jättebra – MTR till exempel hade ju snabbinter­vjuer och anställde runt 40 personer på några timmar, säger Ahmed Abdirahman.

– Det här är ett sätt att minska klyftan och utanförska­pet. Det är integratio­n på riktigt. Nu gäller det att människor från närområdet och från hela Sverige kommer hit och tar vara på den här möjlighete­n.

Ytterligar­e en skillnad mot tidigare år är ett större fokus på kultur, med framträdan­den och panelsamta­l.

I år är det tredje gången som Järvavecka­n hålls, och denna gång är programmet komprimera­t till fem dagar, istället för nio. Det innebär att de flesta partier får dela dag med andra partier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden