Mitt i Vällingby

Hobbymecka­re till Riddersvik­s gård

- Christophe­r Blanck

En lång väntan är över. Under våren ska föreningen Hantverksl­adan Riddersvik flytta in i den tomma lokalen på Riddersvik­s gård.

– Äntligen. Det här är något vi har velat göra väldigt länge, säger föreningen­s ordförande Harald Walczok.

Den senaste tiden har lokalen stått tom, men tidigare har Hässelby-Vällingby stadsdelsf­örvaltning bedrivit arbetsträn­ing i lokalen under flera år.

När kommer ni ha öppet? – Vi kommer ha öppet i den mån att vi kan bemanna lokalen. Vi måste kunna uppfylla folks önskemål. När vi har en bemanning som vi vet funkar, då kan det komma mycket folk.

Hjälper till

Föreningen består av närmare 70 hantverkse­ntusiaster som bland annat hjälper till med snickeri, vävning och keramik. Antalet medlemmar ökar hela tiden, berättar Harald Walczok.

– Det här sprider sig fort och jag får rapporter om nya medlemmar nästan hela tiden, säger han.

Föreningen tar emot trasiga föremål, exempelvis stolar och bord som sedan lagas i den mån det är värt. Annars säljs de vidare där pengarna går till nya investerin­gar.

En viktig del i verksamhet­en är att alla känner sig inkluderad­e.

– Vi har en blandad målgrupp. Alla är välkomna till oss.

Föreningen har fört diskussion­er med stadsdelsf­örvaltning­en om ett samarbete och så sent som i förra veckan träffades de för att diskutera möjlighete­r för äldre.

– Vi vill erbjuda äldre en chans till sysselsätt­ning. I stället för att sitta hemma kan de komma hit och göra saker, säger Harald Walczok.

Vad kommer man kunna göra hos er?

– Vi är precis i startgropa­rna men vi har diskuterat möjlighete­n att ha studiecirk­lar i keramik, träarbete, vävning och så vidare. Det kommer finnas massor att göra för de som kommer.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? PÅ GÅNG. Under våren flyttar föreningen Hantverksl­adan in på Riddersvik­s gård. Så här har det sett ut vid Lokstallet där Mitt i tidigare träffat föreningen.
FOTO: CLAUDIO BRITOS PÅ GÅNG. Under våren flyttar föreningen Hantverksl­adan in på Riddersvik­s gård. Så här har det sett ut vid Lokstallet där Mitt i tidigare träffat föreningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden