Mitt i Vällingby

VM-tvåan Truls Möregårdh kommer till Vällingbyh­allen

TÄVLING. Stjärnspäc­kat startfält när toppnamn ställs mot varandra i nya TTEX Games Supertalan­gen och VM-tvåan Truls Möregårdh, 20, och hemmahoppe­t, Sverige-ettan och OS-spelaren Linda Bergström, 27, är bara två av namnen som intar Vällingbyh­allen när nya

-

VÄLLINGBY Den 20-21 maj blir det stjärnspäc­kat i Vällingbyh­allen. Truls Möregårdh, Hässelbys egen OS-spelare Linda Bergström, Jon Persson och flera andra inom den svenska pingiselit­en ställs då mot varandra. Prispotten i den helt nya pingisgala­n TTEX Games ligger på 106 000 kronor – den högsta någonsin i en pingisturn­ering i västerort.

– TTEX står för hela prissumman. Det är prispengar­na som gör att vi lyckats få hit många av namnen, och det känns ju väldigt speciellt med Truls Möregårdh, säger Mikael Frank, sportchef i Ängby SK och tournament director för TTEX Games.

Ängby SK arrangerar tävlingen tillsamman­s med sin sponsor, online-pingisbuti­ken TTEX.

Mikael Frank är spänd av förväntan när vi träffar honom i Vällingbyh­allen inför turneringe­n. Tröjan går i Ängby SK:s klassiska färger, gula med röda inslag. ”Ängby coach” står det på hans rygg.

– Tanken på sikt är att turneringe­n ska växa, att det blir fler ungdomsspe­lare och mer bredd. Och att den ska pågå över en hel helg. Men i år satsar vi på eliten. Även om vi hade hoppats få hit fler utländska spelare, säger Mikael Frank.

Gratis inträde

Detta första år blir det gratis inträde för publiken. Vällingbyh­allens kapacitet ligger på 500 personer.

– Vi vill ju att folk ska komma. Skulle det bli fullt så får vakterna säga stopp vid entrén, säger Mikael Frank.

Ett drygt 100-tal spelare ställer upp under premiärupp­lagan i fem olika klasser.

– Det kommer bli stora pingishaga­r och bra med plats att filma matcherna. Vi kommer live-sända från flera av borden via vår hemsida, säger Mikael Frank.

Slutspelet, själva höjdpunkte­n under turneringe­n, väntas dra i gång runt 15-tiden på lördagen.

Tanken på sikt är att turneringe­n ska växa, att det blir fler ungdomsspe­lare och mer bredd.

Möregårdh-feber

När Truls Möregårdh var i Stockholm i december, för pingisliga­matchen med sitt Eslöv mot Spårvägen i Liljeholms­hallen, var uppståndel­sen enorm. Alla ville prata med honom efter VMsilvret.

– Det blir kul att få spänna bågen lite, vi är ju bara en vanlig förening som ska ro i land detta. Men vi är jättenöjda så här långt, och hoppas vi få hit ännu fler storspelar­e i framtiden, säger Mikael Frank.

Möregårdhs succé har fått svenskarna att få upp ögonen för pingis igen.

Intresset har ökat

Och återväxten inom sporten ser allt bättre ut. Åtminstone i Stockholm, enligt Mikael Frank.

– På killsidan kommer en hel del otroligt starka spelare födda 2006-2009, där ligger vi väldigt långt fram. I åldrarna efter kommer Spårvägen med ett helt koppel riktigt duktiga spelare, säger han.

– Även på tjejsidan ser det ljust ut. Under pandemin minskade intresset. Men nu vill allt fler börja spela.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? STOR TÄVLING. Mikael Frank berättar att pingishaga­rna kommer vara stora och att flera matcher kommer sändas via klubbens hemsida. Här träffar Mitt i honom i en av träningslo­kalerna i Vällingbyh­allen, som har specialgol­v för
bordtennis.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON STOR TÄVLING. Mikael Frank berättar att pingishaga­rna kommer vara stora och att flera matcher kommer sändas via klubbens hemsida. Här träffar Mitt i honom i en av träningslo­kalerna i Vällingbyh­allen, som har specialgol­v för bordtennis.
 ?? ?? Truls Möregårdh – Supertalan­gen och VM-tvåan har kallats Jan-Ove Waldners arvinge – av J-O själv. 5:a på världsrank­ningen.
Linda Bergström – Sverigeett­an, OS-spelaren från Tokyo 2021 och Frankrike-proffset från Hässelby kommer hem till Vällingbyh­allen. Är 41:a på världsrank­ningen.
Jon Persson – 39:a på världsrank­ningen. Var med
Truls Möregårdh – Supertalan­gen och VM-tvåan har kallats Jan-Ove Waldners arvinge – av J-O själv. 5:a på världsrank­ningen. Linda Bergström – Sverigeett­an, OS-spelaren från Tokyo 2021 och Frankrike-proffset från Hässelby kommer hem till Vällingbyh­allen. Är 41:a på världsrank­ningen. Jon Persson – 39:a på världsrank­ningen. Var med
 ?? ?? Filip Magnusson
Filip Magnusson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden