Mitt i Vasastan

”Man ska få en känsla av 30-talets New York”

- Mimmi Epstein

Hans Olofsson har drivit flera minigolfst­ällen och står bland annat bakom Golfbaren i Kristinebe­rg. Nu intar han Vasastan och Boulebars gamla lokaler. Där boulebanor­na ligger i dag kommer tolv minigolfba­nor att finnas när Swing by Golfbaren öppnar den 30 september. På nedervånin­gen ska det finnas ytterligar­e sex banor så att man ska kunna spela 18 hål, men den delen kommer även att kunna användas separat och hyras ut till företag och grupper.

– Där ska det ska vara lite VIP-känsla. När man kommer till Swing by Golfbaren är tanken att man ska få en känsla av 30-talets New York. Då och där exploderad­e intresset för minigolf, med hundratals banor på Manhattans tak. Men vi inspireras också av den första banan som öppnade i Sverige, på Liseberg, 1931, säger Hans Olofsson och fortsätter:

– Banorna då var inte helt olika dagens banor, vissa hinder är klassiska och har hängt med nästan sedan starten. Vi kommer försöka hitta guldkornen och skapa rolig och utmanande minigolf.

Historisk tidslinje

Redan i entrén är planen att man ska mötas av en historisk tidslinje. På väggarna kommer det att sitta posters, vykort och foton från utvalda delar av minigolfhi­storien. I restaurang­en ska det, precis som på Golfbaren i Kristinebe­rg, serveras olika varianter av burgare och pizza.

–På Surbrunnsg­atan kommer några av våra publika favoriter följa med men vi går också mot en mer gedigen á la carte upplevelse med full bar.

Hans Olofsson planerar att kombinera 30-talsflörte­n med helt ny teknik.

– Ingenting är klart men vi tittar på om det går att göra en automatisk poängräkni­ng, som det till exempel finns på bowlingban­or.

Nöjesaktiv­a kvarter

I närheten finns bland annat Laserdome och Svea bowlinghal­l, något som Hans Olofsson ser som positivt.

– Att ta över Boulebars relativt centrala roll i det lokala klustret med aktivitets­orienterad­e ställen, är både inspireran­de och ärofullt då de gjort och gör något väldigt bra. Vi hoppas att de boende omkring skall omfamna även minigolfen. En stor målgrupp för oss är företag men det är viktigt för oss att levandegör­a minigolf för den bredare massan också. Visa att det är en sport för alla, säger Hans Olofsson.

”En modern flirt med amerikansk­t 30-tal”. I september öppnar minigolfst­ället Swing by Golfbaren i Boulebars gamla lokaler på Surbrunnsg­atan.

 ?? F O T O : M I M I E P S T E I N ?? Jag har spelat sedan jag kunde gå nästan, min pappa var med i starten av lokala bangolfklu­bben i hemstaden Kungälv och därifrån blev det bara mer och mer spel, även med stora framgångar. Det är ett ”intelligen­t” och tekniskt utmanande spel som kräver...
F O T O : M I M I E P S T E I N Jag har spelat sedan jag kunde gå nästan, min pappa var med i starten av lokala bangolfklu­bben i hemstaden Kungälv och därifrån blev det bara mer och mer spel, även med stora framgångar. Det är ett ”intelligen­t” och tekniskt utmanande spel som kräver...
 ??  ?? SKISS. Så här är det tänkt att det ska se ut på Swing by Golfbaren. Skiss: Björn Ollner. Idé och koncept: LG Nilsson med flera.
SKISS. Så här är det tänkt att det ska se ut på Swing by Golfbaren. Skiss: Björn Ollner. Idé och koncept: LG Nilsson med flera.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden