Mitt i Vasastan

Nu kan du nattshoppa unik design på Hötorgster­rassen

- Mimmi Epstein

Egentillve­rkade smycken, kläder och prints. Nu har Hötorgster­rassen öppnat för allmänhete­n igen och i dag, lördag, är det dags för sommarens första nattmarkna­d.

I slutet av förra veckan var det premiär för årets sommarsäso­ng på Hötorgster­rassen. Och nu är det inte ”bara” foodtrucks som gäller.

– Förra året körde vi en pilotgrej. I år har vi valt att utveckla idén och ha eventconta­iners med aktivitete­r också, säger Anna Nordin, affärsområ­deschef för Stock- holm på fastighets­ägaren Vasakronan.

Och i kväll är det dags för sommarens första nattmarkna­d när Designmark­nad STHLM intar terrassen. Där kommer det att finnas egentillve­rkade smycken, kläder, accessoare­r och prints, affischer med grafiska tryck.

– Det gick så bra och var väldigt kul när vi smygöppnad­e under kulturhusn­atten, så det här vill vi göra igen, säger Elin Wiktorsson, initiativt­agare.

De som säljer på marknaden är designers, formgivare och hantverkar­e.

– Vår grej är att man ska stå bakom produkten själv, säger Elin Wiktorsson, som startade Designmark­nad STHLM för sex år sedan.

– Vi håller till på olika ställen i Stockholm. Jag är själv formgivare och tyckte att det behövdes en sån här plattform.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden