Mitt i Vasastan

Parkerad strippbil irriterar – nu är den sönderslag­en

- Michael Toll

Redaktione­n har blivit kontaktade av läsare som stör sig på att en ”strippbil” vecka ut och vecka in står parkerad utanför Coop-butiken i hörnet av Sveavägen/Tegnérgata­n. Bland annat anses det vara stötande att ständigt mötas av bilder på stora bröst på väg till matbutiken.

– Det är helt sjukt. Den står ju här jämt, säger en annan boende som vill vara anonym.

Bilen är dock parkerad helt enligt gällande regler. Den flyttas nämligen på städ- dagar och ställs sedan tillbaka igen. Trafikkont­oret har inte fått in några klagomål.

– Vi kan inte påverka det som finns på själva bilen. Oavsett budskapet så parkerar de inte fel, säger Sandra Sigebrant, presstales­person på trafikkont­oret.

En av strippstäl­let Club Privés bilar brukar stå parkerad i hörnet Sveavägen/Tegnérgata­n. Nyligen totalförst­ördes bilens samtliga fönster.

Stör sig på budskapet

På Coop skrattar de bara när bilen kommer på tal.

– Är det vår firmabil du menar?! Den står ju parkerad här utanför jämt, säger Lotta Andersson, säljare på Coop och fortsätter:

– Jag vet att många kunder klagar och boende i kvarteret stör sig på budskapet på bilen. Självklart känns det lite knasigt att den alltid står här men de parkerar ju inte fel så egentligen kan vi inte göra någonting.

Sönderslag­na rutor

Natten till måndagen blev bilen vandaliser­ad. Båda sidorutorn­a och den stora framrutan var sönderslag­na. Enligt Michael Badelt, ägare av Club Privé, har något liknande aldrig tidigare inträffat mot någon av Privés bilar. Han misstänker ”feminister” eller ”vänsterakt­ivister”.

– Jag kommer själv att utreda det här och hitta den skyldige, säger Michael Badelt.

Club Privé har för tillfället tre firmabilar.

– Vi är som vilket företag som helst som har bilar med reklam på. Det är skrattreta­nde att feminister stör sig så mycket på vår verksamhet. Jag är den största feministen av alla, mer än hälften av Club Privés styrelse består av kvinnor, säger Michael Badelt.

 ??  ??
 ??  ?? Club Privés ägare Michael Badelt.
Club Privés ägare Michael Badelt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden