Mitt i Vasastan

Hovet ska rivas - blir bostadskva­rter

- Andreas Jennische

SGA Fastighete­r, det kommunala bolag som förvaltar arenorna i Globenområ­det, och Stockholms stad har länge funderat på hur området ska moderniser­as.

Planen att låta Hovet vara kvar eller ersättas med en ny arena är nu skrotad. Istället har staden tillsatt en ny utredninge­n som ska titta på alternativ där Hovet ersätts helt av bostäder och kommersiel­la lokaler samtidigt som Globen och Annexet moderniser­as.

”Någon form av skynken”

Ett av utredninge­ns syften är också att klarlägga hur Globen ska kunna göras skalbar gällande publikinta­g.

– Vår förhoppnin­g är att ha någon form av skynken eller lättare väggar för att minska omkretsen och till- föra någon form av teknisk lösning för att få till någon form av innertak, så att man till hockeyn får till en intim känsla, säger Emilia Bjuggren (S), idrottsbor­garråd.

I utredninge­n ingår också att se över träningsmö­jlighe- terna för ishockeykl­ubbarna. När Hovet rivs försvinner nuvarande träningsar­ena och i Globen finns ingen chans till träning.

– Vi kommer att behöva lösa förutsättn­ingar för någon form av träningsis. Det ingår i utredninge­n. Att det finns behov av ishallar är inget nytt.

Både tomten där Hovet ligger idag och tomten där Söderstadi­on tidigare legat ska bebyggas med bostäder.

Hovet ska rivas och ge plats för nya bostäder och kontorshus. Samtidigt ska Globen och Annexet moderniser­as. Här är stadens nya plan för Globenområ­det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden