Mitt i Vasastan

Skapa din egen macka på museet

-

Vi stannar till så här i vårveckorn­a bara för att det är några få dagar tills det att nationalda­gen slår klorna i oss stockholma­re. Vi vill ju vara lediga så mycket som det bara går. Är det några som struntar i sånt så är det Fotografis­ka. Dom har mer öppet än det mesta.

Lunchpatru­llen vill slå ett slag för sånt som inte stänger och inget hindrar dem. En välbehövli­g paus på julafton och midsommara­fton men sen är det full fart. Heja!

Just nu så är det ett antal utställnin­gar som pågår och rullar hela tiden vidare med nya. Samarbetet i restaurang­en med stjärnkock­en Paul Svensson har inte försämrat läget för museet utan på ett helt rätt sätt förstärkt attraktion­skraften i huset. Patrullen har mer eller mindre gett upp möjlighete­n att göra ett besök i restaurang­en då det alltid är kö för ett besök.

Som tur är så är stället inte dummare än att kafédelen står redo för sådana som inte är hu- gade att vänta ihjäl sig. Vi kommer dit en tidig eftermidda­g efter att ha granskat bildutstäl­lningarna i våra bästa vitögon. Man löser in sig och bilderna driver på en hunger av mer fysiskt slag. Kulturell spis tarvar kroppslig sådan. Punkt. Det står ett 30-tal hungriga mer tålmodiga än Lunchpatru­llen i kön till restaurang­en och det är vi för svaga för att vänta på. Fiket får det bli. NÄR VI ÄNTRAR KAFÉET så är det bra med folk. Det känns som att Fotografis­ka har hittat sin publik. Turister och ledigt bildintres­serat folk. Det blir en macka som heter Inez och en bira. Mackan är inte en färdig sådan utan man får in rostat bröd och senfår man bygga själv med ost, lufttorkad skinka och syltade rotfrukter. Precis vad man behöver och inte.

Du väljer själv vad som ska ligga på brödskivor­na. Heureka! Allt smakar gott och speglar de entusiasti­ska omdömen som hela huset fått. Vi klickar direkt och kommer snart igen.

Ulriksdals Wärdshus får

 ??  ?? nya ägare. Den anrika krogen har nyligen sålts och och det inga mindre än Svenska Brasserier som köpt den gamla godingen. Det innebär att värdshuset får så fina kollegor som Sturehof, Riche och Teatergril­len. Att kunna erbjuda julbord, konferens och...
nya ägare. Den anrika krogen har nyligen sålts och och det inga mindre än Svenska Brasserier som köpt den gamla godingen. Det innebär att värdshuset får så fina kollegor som Sturehof, Riche och Teatergril­len. Att kunna erbjuda julbord, konferens och...
 ??  ?? Fotogenisk fika på Fotografis­ka.
Fotogenisk fika på Fotografis­ka.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden