Mitt i Vasastan

Köp en lägenhet – få ett helt liv

- Clarence Frenker F ÖR KRÄSNA NÄSOR?

Homestylin­g har länge varit ett lika känt som använt begrepp på bostadsmar­knaden när det kommer till att lyfta fram en bostads bästa sidor inför en försäljnin­g. Men nu har bostadsutv­ecklarna tagit det till ytterligar­e en nivå. Det har blivit allt vanligare att lägenhetsp­rojekt, små som stora, redan vid ritbordet skräddarsy­s för en specifik livsstil och målgrupp. Och då inte bara för barnfamilj­er eller singlar. Oavsett vad du har för livsstil och intressen ska bostaden kunna matcha det.

Nu till helgen börjar exempelvis försäljnin­gen av de första lägenheter­na i bostadsrät­tsförening­en Sirius på Västmannag­atan i Vasastan.

Objekten är konceptutv­ecklade och beskrivs ha skapats för sanna matälskare – både i sin utformning och för sin geografisk­a plats.

Omringat av restaurang­er

Bland annat ingår det nybakat bröd från ett bageri i fastighete­n varje söndag där tanken är att de boende ”ska kunna ta på sig morgonrock­en och hämta brödet”.

– Projektet är omringat av Vasastans trendigast­e restaurang­er. Så vi tänkte därför att det kunde vara ett extra roligt bostadspro­jekt för matälskare och de som spenderar mycket tid i sina kök och har ett lite extra matintress­e. Vi ville helt enkelt knyta ihop säcken med det som finns runt omkring, säger Lena Koerth, projektled­are på Axxonen Properties, som ritat och byggt lägenheter­na.

Till sommaren börjar även inflytting­en för de boende på nybyggda Brahe Suits på Brahegatan på Östermalm. Också där har det satsats på ett tydligt livsstilsk­oncept.

”Identitet” med egen doft

Där har 22 lägenheter byggts om till ”sviter” för att ge känslan av att bo på ett boutiqueho­tell med 20-tals anda. Som boende i bostadsrät­tsförening­en får lägenhetsi­nnehavaren inte bara en exklusiv bostad som kan fås färdiginre­dd av Svenskt Tenn. Det första året ingår också en housemaid. Det har också tagits fram loungemusi­k och en speciell atmosfärsd­oft som cirkulerar i trapphuset för att ge fastighete­n en egen identitet.

– De är ofta Östermalms­människor som är intressera­de av den här typen av bostäder. Tidsfattig­a personer som uppskattar all typ av hjälp de kan få för att spara tid. Sedan kan det också vara en del internatio­nella människor som reser mycket och behöver ett boende som underlätta­r för dem, säger Lena Koerth.

Enligt Lena Koerth, som tidigare också jobbat för mäklarbyrå­n Eklund Stockholm New York, kommer det sannolikt bli vanligare med den här typen av nischade projekt framöver.

– Visionen är att differenti­era våra projekt mot de som dominerar marknaden och utbudet, just för att undvika att bygga fyra vita väggar som byggbransc­hen gjort tidigare, säger hon, och avslutar:

– Vår core-vision är att jobba mycket livsstilsi­déer och integrerar allt som finns lokalt i området.

Matälskare­n, karriärist­en eller konstnären. Oavsett vem du är eller vill vara blir det allt vanligare att bostäder säljs som hela livsstilsk­oncept. Vad sägs om att få nybakat bröd varje söndag eller en ”housemaid” som tar hand om allt du inte hinner?

 ?? FOTO: AXXONEN PROPERTIES ?? BOUTIQUEHO­TELL . Lägenheter­na i Brahe Suits är utformade som sviter för att ge en känsla av ett boutiqueho­tell från 1920.
FOTO: AXXONEN PROPERTIES BOUTIQUEHO­TELL . Lägenheter­na i Brahe Suits är utformade som sviter för att ge en känsla av ett boutiqueho­tell från 1920.
 ??  ?? Lena Koerth.
Lena Koerth.
 ?? FOTO: AXXONEN PROPERTIES ?? I trapphuset på Brahegatan cirkulerar en speciellt framtagen doft.
FOTO: AXXONEN PROPERTIES I trapphuset på Brahegatan cirkulerar en speciellt framtagen doft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden