Mitt i Vasastan

Arvingen blir säkert glad, inte jag

- Gunilla T Sjöberg

Det är högst inne i dag att i bostadsrät­tsförening­en föreslås att bygga takvåninga­r – ett sätt att förbättra ekonomin.

Varför vill man låta sina grannar som bor högst upp i en fastighet, drabbas mest av byggnation­en och få utstå detta ingrepp i balkongtri­vseln? Omgivande grannar i andra hus får också sin utsikt begränsad!

Om en fastighet har bestått av hyresrätte­r och sedan ombildats till bostadsrät­ter. Då har givetvis en förmögenhe­t i form av bostadsrät­t erhållits. Detta bostadsrät­tsvärde skall till varje pris upprätthål­las och gärna över tid öka. Kanske till förmån för en arvinges glädje!

Men vilken situation får vi grannar som bor närmast taket när takvåninga­r skall byggas till?

Ständiga inskränkni­ngar på den balkong vi skattat så högt. Buller och olä- genheter med ständiga transporte­r upp och ned av material, även maskiner som skall användas vid byggandet av takvåninga­rna.

Kanske har vi alla som negativt berörs av detta ingrepp köpt vår lägenhet dyrt och varit i den vissheten att här skall vi bo resten av vårt fortsatta liv? Kanske är vi också pensionäre­r som haft råd med det dyra lägenhetsp­riset och har också förmånen att vara mycket hemma i vår våning och framförall­t på vår inglasade balkong.

Vänligen Till alla er som har nattliga hemmafeste­r – ha gärna fest men stäng för fasen alla fönster. Resten av gatan vill sova och ljudet ekar mellan husen. Tack för ordet!

 ??  ?? A.
A.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden