Mitt i Vasastan

Det senaste inom gatumat: rawfood-glass såld från cykel

- Max Byström

Trött på traditione­ll mjukglass, piggelin och magnum? Nu kan stockholma­re i framkant testa rawfood-glass såld från lastcykel.

”Jag vill att alla ska upptäcka hur gott det är”, säger glassmakar­en Hanna Reimers.

Nu kan nämligen Stockholma­rnas glassbegär mättas från Hanna Reimers glasscykel som kommer att röra sig mellan Kungsholme­n, Östermalm, Vasastan och Norrmalm. I alla fall om du ställer upp på rawfood-kostens stränga regelverk. Samtliga ingrediens­er är veganska och ekologiska och ingenting hettas upp över 42 grader.

– Jag älskar glass och vill att det ska vara jättegott, intygar Hanna Reimers.

Gjord på nötter

Vanilj, jordgubbar och citronjuic­e är några av ingrediens­erna. I stället för pastöriser­ad mjölk används blötlagda cashewnött­er för att skapa den gräddiga känslan. Det var dottern Lilys bekymmer med eksem som gav henne idén.

– Vi fick tips om att det kunde lägga sig om hon fick i sig mer hälsosamma fetter och då började jag testa mig fram. Det visade sig att det funkade. Dessutom blev det jättegott. Det låter lite som sorbet? – Sorbet är ju ofta isigt och har mycket socker. Jag skulle beskriva det här mer som italiensk gräddglass, med många ingrediens­er.

Dottern fick tillsamman­s med sin glassexper­imenterand­e mamma ge namn åt företaget, Lily och Hanna’s Rawfood Ice Cream, som redan har sålt glassen till caféer i Sverige, Norge och England. Det här är första sommaren med glasscykel.

– Målet är att alla ska upptäckta hur gott det är. Även de som inte är intressera­d av att det ska vara hälsosamt, säger Hanna Reimers.

 ?? FOTO: HANNA REIMERS ?? Hanna Reimers intygar att glassen är jättegod – trots att den är nyttig.
FOTO: HANNA REIMERS Hanna Reimers intygar att glassen är jättegod – trots att den är nyttig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden