Mitt i Vasastan

Nu ska Gröna Lund växa ännu mer på gångbro och parkering

- Emelie Nyman

Gröna Lunds planer för att växa har blivit mer konkreta. Nöjesfälte­t planerar bland annat för en ny gångbro längs vattnet för att få plats med fler attraktion­er.

På den 8 000 kvadratmet­er stora parkerings­ytan mellan Gröna Lund och Aquaria vattenmuse­um vill Gröna Lunds ägare – Parks and Resorts – bygga ut nöjesfälte­t.

– Längs med Allmänna gränd och Falkenberg­sgatan vill vi etablera en randbebygg­else som ska passa in på Djurgården och anknyta till arkitektur­en. På insidan blir det klassisk tivoliverk­samhet och världsunik­a attraktion­er, säger Christer Fogelmarck, koncernche­f på Parks and Resorts.

Det planeras också för en gångbrygga längs vattnet, liksom den som finns på nöjesfälte­t i dag, och under området är det tänkt att ha plats för parkering, miljöstati­on och lager.

Nästa vecka ska stadsbyggn­adsnämnden besluta om möjlighete­rna att detaljplan­era området. Men fast det är en lång process som väntar är Christer Fogelmarck positiv, Gröna Lund har nu en stabil ägare som vill investera i utbyggnade­n.

– Enligt tidplanen kan de- taljplanen vara klar 2018 och om allt faller på plats tror jag vi kan sätta spaden i marken 2019 eller 2020. Vi har uthållighe­t och är målmedvetn­a, vi kämpar på tills det är klart.

Gröna Lund för ständigt en dialog med sina grannar. Vissa klagar på ljud från nöjesparke­n, men enligt Christer Fogelmarck är de flesta positiva till att göra platsen vackrare.

– Det är klart en spännande process att höra både positiva och negativa åsikter. Men jag tror att vi kan jämka ihop det så det går att genomföra. Vi är förhoppnin­gsfulla i det här skedet.

 ?? FOTO: GRÖNA LUND ?? UTBYGGNAD. Gröna Lunds ägare Parks and Resorts vill bygga ut nöjesfälte­t.
FOTO: GRÖNA LUND UTBYGGNAD. Gröna Lunds ägare Parks and Resorts vill bygga ut nöjesfälte­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden