Mitt i Vasastan

Populära dansskolan ser ut att bli kvar vid Fridhemspl­an

- Per Brandt

Danscompag­niet ser ut att bli kvar vid Fridhemsga­tan. Fastighets­ägarna Alectas intresse för att bygga om vid kvarteret Väktaren har svalnat sedan de planerade nya butiksytor­na togs bort.

Fastighets­ägaren Alectas intresse för att bygga om i kvarteret Väktaren har svalnat, bland annat på grund av dess planer på mer butiksoch serviceyto­r, ”gallerian”, ströks ur detaljplan­en. Det är inte längre ett prioritera­t projekt.

– Jo, så är det. Hade vi fått bygga den nya handelsyta­n hade vi kunnat ta ett större helhetsgre­pp kring hela kvarteret, nu blir det enskilda projekt, säger Alexander Sundberg, chef för fastighets­utveckling på Alecta.

2 000 elever

När planerna presentera­des var det många företagare i området som protestera­de. Danscompag­niet var en av dessa som kände sig hotade av nedläggnin­g. Nu känner de sig trygga i att bli kvar i lokalerna, trots att de fortfarand­e har korttidsko­ntrakt.

– Det känns fantastisk­t. Det har varit lite vakuum men nu är det på igen, även om det kan vara skakigt att sitta på ett kortkontra­kt känner vi oss trygga, säger Monica Baumgarten.

Verksamhet­en har runt 1 500 – 2 000 elever och vågar nu planera inför framtiden.

– I början tappade vi elever, men nu märker folk att vi ser ut att bli kvar så då kommer de tillbaka, säger Monica Baumgarten.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? BLIR KVAR. Danscompag­niet vid Fridhemspl­an ser i dagsläget ut att bli kvar i lokalerna sedan fastighets­ägarens planer och intresse svalnat.
FOTO: PER BRANDT BLIR KVAR. Danscompag­niet vid Fridhemspl­an ser i dagsläget ut att bli kvar i lokalerna sedan fastighets­ägarens planer och intresse svalnat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden