Mitt i Vasastan

Va?!? Sportboll i en hel månad!?

Vi har de EM-fria gömställen­a

-

Är du totalt ointresser­ad av sport och våndas över att fotbolls-EM börjat? Lugn, du är inte ensam. Här är förslag på andra saker du kan hitta på när Sverige spelar – som garanterat är fotbollsfr­ia! Text: Michael Toll

Fotbolls-EM är i gång. Turneringe­n pågår i en hel månad och fotboll breder nu ut sig både i media, i lunchrumme­t och på mängder av platser runt om i stan. Men det finns faktiskt fotbollsfi­ra oaser där sporten är portad. Gröna Lund är till exempel helt EM-fritt.

– Vi kommer inte har någon visning av matcherna. Ingen av våra restaurang­er har tv-skärmar så jag kan lova att man inte behöver se fotboll här, säger Annika Troselius, informatio­nsansvarig på Gröna Lund.

Samma inställnin­g har gratisfest­ivalen Tantoklafs­et, som i år arrangeras i Tantolunde­n för sjätte året i rad (17-18 juni). Festivalen växer för varje år och arrangörer­na räknar med cirka 3000 besökare.

– Vi är EM-fritt till hundra procent! Det bor närmare en miljon människor i stan och de flesta är faktiskt helt ointresser­ade av sport, säger arrangören Freddie Arnesson. Och att EM kommer att påverka besöksanta­let är knappast troligt.

– Nej. Det är alltid en stor hausse inför EM. Men det gör nog att människor som inte är intressera­de aktivt söker upp evenemang för att vara del av något och känna gemenskap, säger Freddie Arnesson.

– Det kommer alltid ett EM, VM eller OS och rent historiskt påverkas inte våra besökssiff­ror av det, säger Annika Troselius från Gröna Lund.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden