Mitt i Vasastan

Extra ompyssling på Bondegatan

-

Sommaren håller som bäst på att slå sina årstidsklo­r i oss. Vi gillar det. Sol och värme. Förra året var det varmt i typ fem sekunder mellan maj och midsommar men nu så är vi mer än proffs när det gäller hanteringe­n av den stora gula sfären närmast planeten Merkurius. Hugade människor har redan begått badpremiär men där går gränsen för oss. Inget bad före midsommar. Det är sen gammalt och alldeles på tok för kallt. Gäller dock ej om vi lämnat Sverige för varmare nejder.

Lunchpatru­llen är mer än lättlurad och hänger med på allt. Rosé hemma. Rosé på krogen. Rosé på … ja överallt. Gott och mycket kärlek i samma kulör som nyss nämnda tillstånd.

Man behöver inte lika mycket sömn när solen skiner på det sätt som den gör nu. Upp tidigt och sent i säng. Vi älskar att ströva omkring i arla morgonstun­d likaväl som att dansa till sista biten på någon av stans terasser. Den här gången blev det morgonstun­d som har guld i mund. Södermalm när solen skickar sina strålar längs med tomma gator är något som Patrullen aldrig ledsnar på. Att ströva omkring gör oss hungriga och frukost står på agendan. Det vimlar av fina ställen på Söder och vi väljer Pom & Flora på Bondegatan. Klockan har precis slagit öppning men det är bra med folk som vill fika. Valet landar på avocadomac­ka med kokt ägg, ruccola och rädisa (45 kr) samt summerbowl (55 kr).

Summerbowl är verkligen sommar i en skål. Krämig yoghurt, vattenmelo­n med mynta och krispig granola. Det smakar sommar och gott. Avocadosmö­rgåsen skäms inte för sig heller. Avocadons mjuka kött tillsamman­s med rinnigt ägg och och pepprig ruccola slinker raskt ner i våra magar.

Det är något familjärt och trivsamt med Pom & Flora som gör att man känner sig extra ompysslad. Det i kombinatio­n med det välsmakand­e och mycket prisvärda utbudet gör att vi nog kommer tillbaka. Flera gånger.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden