Mitt i Vasastan

Veronica Maggio redo för Stadion

- Mimmi Epstein

Hon känner alltid ”panisk skräck” innan hon går upp på scenen. Men efter en låt är det världens roligaste grej att stå där, säger Veronica Maggio. I augusti är hon tillbaka på Stadion, där hon uppträdde med sin debutsinge­l för tio år sedan.

Den 13 augusti kliver Veronica Maggio upp på scenen på Stadion för årets enda planerade spelning i Stockholm. Arenan rymmer 25 000 personer.

– Att spela på ett så stort ställe gör att pulsen slår snabbare, man får storhetsva­nsinne på ett kul sätt. Jag har aldrig gjort en så stor spelning, förutom på festivaler vilket är en annan sak. En egen spelning är ett större ansvar och man kan unna sig att spela albumspår, säger Veronica Maggio, som berättar att hon är ”fruktansvä­rt känslig” för stämningen i publiken.

– Jag känner direkt om jag har dem i min hand eller inte, om energin går upp eller ner.

Att välja mellan klubboch arenaspeln­ingar vill hon inte.

– Det är två helt olika saker och det är variatione­n som är kul. Jag står inte ut med repetition, det är fienden i mitt liv, säger hon.

Har bott överallt

Vi ses på Östermalm som är den enda stadsdel i innerstan där Veronica Maggio inte har bott.

– Jag har spelat in en del i en studio vid Tessinpark­en, men det är nog den enda relation jag har hit.

I dag bor hon på Söder- malm.

– Jag hänger mycket kring Nytorget där jag bor, ibland släpar jag mig till Skinnarvik­sberget. Söder känns lite som en småstad. När jag flyttade till Stockholm från Uppsala så bodde jag först på Odenplan, jag minns hur jag gick längs Sveavägen och hur stort allt kändes. När jag bodde på Kungsholme­n brukade jag gå på Petite france och låtsas att jag var i Paris.

Redan för tio år sedan uppträdde Veronica Maggio på Stadion med debutsinge­ln ”Dumpa mig”. Sedan dess har mycket förändrats.

– Det var som att jag var i disharmoni med allt i början. Jag försökte hela tiden passa in i sammanhang, hade ingen egen vision, säger Veronica Maggio.

Nu är det annorlunda. I maj kom senaste plattan ”Den första är alltid gratis”. Men känslan innan hon kliver på scenen är densamma.

– En slags panisk skräck. Jag tänker att nu lägger jag ner den här verksamhet­en. Men efter en låt är det världens roligaste grej att stå på scen, säger Veronica Maggio och berättar att hon kommer att spela låtar från sin debutskiva på spelningen i augusti.

– Det kommer ofta fram folk och frågar om jag kan spela den. Men det här blir sista gången. Den får dö på sitt 10-årsjubileu­m.

Jag står inte ut med repetition, det är fienden i mitt liv.

 ??  ??
 ?? FOTO: FOTO: MAJA BRAND ?? SKRÄCKBLAN­DAD FÖRTJUSNIN­G. Veronica Maggio spelar på Stockholms Stadion 13/8 2016. Vi hänger där med henne inför spelningen.
FOTO: FOTO: MAJA BRAND SKRÄCKBLAN­DAD FÖRTJUSNIN­G. Veronica Maggio spelar på Stockholms Stadion 13/8 2016. Vi hänger där med henne inför spelningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden