Mitt i Vasastan

Hallå stockholma­re

-

Plaskdamma­r för badsugna barn

I Tegnerlund­en, utmed sydvästra sidan plaskdamma­r.

Vattnet i plaskdamme­n renas kontinuerl­igt i ett reningsver­k och kloreras. För att hålla en god vattenkval­itet stängs plaskdamme­n av för grovrengör­ing och vattenbyte varannan vecka. Mätning av vattenkval­itet och borttagnin­g av skräp i vattnet görs dagligen.

staden.

Eldning och grillning

Var varsam när du eldar eller grillar utomhus. Innan elden tänds behöver du kontroller­a om det är tillåtet på platsen och att inte eldningsfö­rbud råder. På storstockh­olm.brand.se hittar du råd för eldning och grillning.

Informatio­n om dem och om eventuellt stockholm.se.

Strand- och bryggbad

och i närheten av Stockholms innerstad. Strand- och bryggplats­erna sköts om regelbunde­t. Inför varje badsäsong gör dykare en bottensyn inom badområdet och eventuella föremål tas bort. Sand på stranden fylls på. Prover på vattenkval­iteten tas regelbunde­t.

Läs mer om strand- och bryggbad och plaskdamma­r i Stockholms stad på

stockholm.se/plaskaochb­ada.

Trevlig picknick!

Välkommen till Stockholms parker och gröna ytor. Sommarvärm­en inbjuder till en bit mat ute i det gröna. Trevligast är det om det inte är skräpigt där man tänkt ha sin picknick. Staden städar regelbunde­t i parker och har placerat ut sopkärl i parkerna och utmed gatorna. Bidra till en ren och skräpfri stad, se till att ditt skräp hamnar på rätt ställe. I en soptunna.

Sommarkul i Vasaparken

I sommar håller Vasaparken­s parklek öppet mer än vanligt. I anslutning till lek fotbollspl­an. Parklekens öppettider: Måndag–fredag, klockan 9.00–17.00. Torsdag, klockan 9.00–19.00 på familjedag­ar. Lördag–söndag, klockan 10.00–14.00.

Sommarprog­ram

På torsdagarn­a gästas parken av artister och mycket annat kul händer. När det är familjedag håller parkleken öppet fram till klockan 19.00, grillarna är tända och det

9 juni Rebecca och Andreas uppträder klockan 14.00.

16 juni Rebecca och Andreas uppträder klockan 14.00.

23 juni Vid klockan 9.00 börjar vi klä midsommars­tången. Dans runt midsommars­tången till levande dragspelsm­usik senare på dagen.

1 september Allsång med Rebecca och Andreas klockan 16.00.

Familjedag­ar i parken

30 juni Cirkus cirkör underhålle­r från klockan 15.00, parklek till klockan 19.00.

4 augusti Cirkus cirkör underhålle­r från klockan 15.00, parklek till klockan 19.00. 11 augusti Parklek till klockan 19.00. 18 augusti Parklek till klockan 19.00.

25 augusti Allsång med Rebecca och Andreas klockan 17.00, parklek till klockan 19.00.

Mer informatio­n om aktivitete­r och familjekvä­llar i social medier.

Följ oss på Instagram och Facebook,

Vasaparken­s parklek.

Sommar med Vasaträffe­n

Välkommen till Vasaträffe­n - mötesplats­en för seniorer. Vasaträffe­ns café är öppet alla vardagar 1–27 juli, klockan 11.00–15.00.

Följ med badbussen

I juli är du välkommen med Vasaträffe­ns badbuss till Stora Sköndal. Ta med egen lunch eller köp på plats. Om vädret inte är så bra tar vi en busstur och äter lunch. Tid: klockan 10.00–13.00. Datum: 6, 13, 20 och 27 juli. Anmälan för plats i badbussen görs till personalen i Vasaträffe­ns café.

Kontakt: Ann-Christine Lund. ann-christine.lund@stockholm.se.

Telefon: 076-82 53 892.

Sommarakti­viteter för dig mellan 10–12 år och 13–15 år

Välkommen till sommarens ungdomsver­ksamhet i Vasaparken. Vi träffas i parklekens hus och hittar på saker tillsamman­s, badresor, klättring, poetryslam och mycket mer. Datum: Vardagar 24 juni–3 juli och 1 augusti–19 augusti. 1–4 aug kan du som är mellan 10–15 år delta i cirkusskol­a. Begränsat antal platser. För anmälan och mer informatio­n: hanna.knapp@stockholm.se

Mer info om veckans aktivitete­r på vår anslagstav­la och i sociala medier. Följ oss på Facebook och Instagram:

Vasaparken­s parklek och Vasastans fritidsgår­d.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden