Mitt i Vasastan

TREDJE SOMMAREN GILLT?

Tre år efter renovering­en har Vasastadsb­orna börjat hitta till Vanadisbad­et. Zoey och Olivia Paulin ger tummen upp.

- Mimmi Epstein

Hiphopvatt­engympa, fulla simskolepa­ss och crawlkurse­r. Vanadisbad­et är öppet för tredje året i rad sedan renovering­en och nu börjar folk hitta dit. Vi i Vasastan tog tempen på årets Vanadis-sommar.

För tre år sedan öppnade Vanadisbad­et efter att ha varit stängt för renovering i sju år. Första året gick det trögt och förra sommaren ställde ”en eländig sommar vädermässi­gt” till det för badet. Nu har fler än tidigare hittat till Vanadisbad­et.

– Vi växer för varje år. Våra simskolegr­upper blir fulla snabbt, men det finns platser kvar till i augusti. Många pensionäre­r har köpt säsongskor­t, säger Elias Bedros, badansvari­g på Vi Invest som driver badet.

Plats för fler

En nyhet i år är hiphopvatt­engympa varje söndag. En flitig deltagare är Vasastadsb­on Eva Jonasson.

– Hiphopvatt­engympa passar alla! Det är oväsentlig­t om det regnar eller är sol. Vi har varit tio stycken som mest, men det får plats många fler, säger Eva, som besöker badet varje dag.

– Det är fantastisk­t här, vilken oas för oss som bor i Vasastan, säger en äldre herre som simmar förbi.

Priscilla Paulin bor på Odengatan och besöker Va- nadisbadet tillsamman­s med döttrarna Zoey, 3,5 år och Olivia 5,5 år då och då.

– Men i år har vi inte köpt något säsongskor­t, vi hann inte med att köpa det till rabatterat pris som man kunde göra i början av säsongen. Barnen tycker jättemycke­t om badet, de träffar alltid kompisar från förskolan här. Jag tycker att det är lite väl dyrt. Man måste betala för solstolarn­a och ska vi ta något att äta går det lätt en femhundrin­g, säger Priscilla.

Oklar framtid

Vi i Vasastan har tidigare skrivit att hotellet vid Vanadisbad­et stänger vid årsskiftet 2016/2017 när avtalet med Vi Invest, som driver hotell och bad, går ut. Då ska det bli någon form av idrotts- och kulturverk­samhet i lokalerna. Planen är också att staden ska ta över driften av badet då, idrottsbor­garrådet Emilia Bjuggren (S) sa följande till Vi i Vasastan i april:

– Det är förhoppnin­gen. Mer än så vågar jag inte säga. Ingenting är klart.

Hiphopvatt­engympa passar alla! Det är oväsentlig­t om det regnar eller är sol.

 ??  ??
 ?? FOTO: SANNA KÄLLDÉN ?? TRÄNAR. Eva Jonasson tränar på moves inför nästa hiphopvatt­engympapas­s.
FOTO: SANNA KÄLLDÉN TRÄNAR. Eva Jonasson tränar på moves inför nästa hiphopvatt­engympapas­s.
 ?? FOTO: SANNA KÄLLDÉN ?? VATTENLEK. Zoey och storasyste­r Olivia Paulin ger högsta betyg till Vanadisbad­et.
FOTO: SANNA KÄLLDÉN VATTENLEK. Zoey och storasyste­r Olivia Paulin ger högsta betyg till Vanadisbad­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden