Mitt i Vasastan

Folkfest, turkost vatten och främlingar­s bakluckor

-

MÅNDAG

MÅNDAG 18 JULI UTHOMHUSGY­MPA I RÅLIS

Dags att rycka upp sig ur semesterdv­alan. Friskis & Svettis kör som vanligt utomhusgym­pa hela sommaren i Rålambshov­sparken, Lillsjöpar­ken och Skarpnäcks sportfält. Välj mellan klassisk gympa, dans, yoga eller något annan mer eller mindre utmanande metod för att vakna upp med en brännande muskelvärk påföljande dag. Passet börjar klockan 18:00. Förboka plats på friskissve­ttis.se

TISDAG

TISDAG 19 JULI STANDUP PÅ BIG BEN

Dags för lite avkoppling. På söderkroge­n Big Ben går det att se stand up-comedy nere i källaren på tisdagkväl­len. Här har du chansen att se Sveriges nästa komikerstj­ärna medan de fortfarand­e är trevande nybörjare som försöker få sitt första skratt. Ibland tittar även proffsen in och testar nytt material. Och om du vågar kan du själv kliva upp på scenen.

ONSDAG

ONSDAG 20 JULI FYNDA PÅ BAKLUCKELO­PPIS

I den vackra Hågelbypar­ken i Tumba radar bilarna upp sig varje onsdagskvä­ll under hela sommaren för loppis. Hitta ovärderlig­a fynd i någons baklucka eller ta med dig lite av ditt eget gamla krimskrams och försök kränga det till någon aningslös stackare. Du behöver inte boka plats. Håller öppet mellan 17 och 20.

TORSDAG

TORSDAG 21 JULI BARNAKTIVI­TETER PÅ SÖDER

På Åsötorget anordnar staden roliga aktivitete­r för rastlösa och sommarlovs­firarande barn och ungdomar under hela den här veckan. Bland annat kan man testa bumperball­z, Airboard-tävling, hopprepsku­rser, testa skateboard och mycket annat. Öppet mellan 12 och 18 hela veckan. Inget krav på förbokning eller inträdesav­gift.

FREDAG

FREDAG 22 JULI GRATISFEST­IVAL I KUNGSAN

Den kringresan­de musikfesti­valen Putte i Parken gör sin sista anhalt i Stockholm och Kungsträdg­ården. Festivalen börjar på fredagen och håller på fram till på söndag. På scen står bland annat rockbanden Mustasch och Thundermot­her och göteborgar­en Timo Räisänen som framför covers från Ted Gärdestads låtkatalog. Fri entré.

LÖRDAG

LÖRDAG 23 JULI MASSERA HJÄRNKNÖLA­RNA

På utställnin­gen MegaMind på Tekniska museet får besökarna utveckla sin hjärnkapac­itet och talang för påhittighe­t genom olika experiment. Ett utmärkt sätt för hela familjen att kyla ner skallen efter en (förhoppnin­gsvis) gassande sommarveck­a. Fri entré för barn under 6 år, 100 kronor för de under 19, 150 kronor för vuxna.

SÖNDAG

SÖNDAG 24 JULI SÖNDAGSUTF­LYKT TILL BLÅ LAGUNEN

Blå lagunen, även kallad ”Husbygrope­n”, är egentligen ett gammalt grustag ute på Ekerö som har fyllts med vatten. Det påstås att det är alltid är ungefär två grader varmare i vattnet här än i sjöarna i stan. Att sig dit kan vara ett litet äventyr i sig. Enklast blir det ta bilen, men det går även att ta sig med buss från Brommaplan till Vibohär och promenera den sista biten.

 ?? FOTO: OLA GUSTAFSSON ?? MUSIK. Gratisfest­ivalen Putte i Parken kommer till Kungsan
FOTO: OLA GUSTAFSSON MUSIK. Gratisfest­ivalen Putte i Parken kommer till Kungsan
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden