Mitt i Vasastan

Parkerings­reglerna vid Centralen är oschyssta

- Alex

Min fru skulle hämta en utländsk gäst som kom med tåget till Stockholm Central förra veckan. Hon parkerade på angivna P-platser på Klarabergs­viadukten och betalade P-avgift för tillräckli­gt tid i närmaste P-automat. När hon kom tillbaka så hade hon ändå fått 550 kr i P-böter. Misstaget var att hon hade betalat i fel P-automat eftersom Stockholm Stads Trafikkont­or och Europark av något okänd anledning delat upp den lilla ytan för parkering i två bitar med separata P-automater.

Stockholms Stads P-automat ligger i direkt anslutning till Europarks p- platser och det är naturligt att man väljer den närmaste automaten när man ska betala. Till saken hör att det fanns en P-värd från Europark på plats som såg att hon betalade och la P-biljetten i bilen men ändå inte påpekade misstaget. Däremot tydligen mycket snabb med att utfärda böter vilket förstås väcker misstanken om att p-vakterna har provision på antalet utfärdade böter.

Jag tycker att det här är att betrakta på gränsen till skojeri och att man medvetet försöker lura av besökare P-böter med ett mycket otydlig och som jag ser det obegriplig­t förfarande för att parkera vid Stockholms Centralsta­tion som måste betraktas som en av stadens viktigaste knutpunkte­r där det ska vara säkert och tryggt att vara och ta sig fram.

Vill gärna att alla ska veta vad som försiggår i anslutning till Stockholms Centralsta­tion där vanliga besökare dagligen får orättvisa P-böter och hoppas att Stockholms stad vidtar åtgärder för en mer schyst parkering utan inslag av lurendreje­ri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden