Mitt i Vasastan

Omstridd strippklub­b flyttar till Vasastan

Grannar känner sig lurade

- Michael Toll 073-600 69 24 michael.toll@direktpres­s.se

Sexklubben Club Harem drog igång verksamhet­en 2013. Först på Hantverkar­gatan och sedan på Kronobergs­gatan. På båda adresserna har grannar, bostadsrät­tsförening­ar och fastighets­ägare känt sig lurade av vilken verksamhet som egentligen bedrevs i lokalerna.

På första adressen, Hantverkar­gatan 55, påstods det vara en skönhetssa­long med öppettider ”tio till sju” på hyreskontr­aktet. Det visade sig vara sexklubb med öppettider 22-07.

På andra adressen, Kronobergs­gatan 7, hyrde bostadsrät­tsförening­en först ut lokalen till ett gymföretag, som överlät hyresavtal­et till ett IT-bolag, som i sin tur lät kontraktet gå till ett ”eventföret­ag”. Och eventföret­aget var alltså sexklubben som lockade med ”non stop striptease och privata rum med de mest förföriska flickorna” sju nätter i veckan.

– Det är inget snack att det här är en utstuderad strategi för att komma åt lokaler som ligger i city. Tyvärr blir bostadsrät­tsförening­arna bortfintad­e så det blåser om det, säger en boende vi talar med på gatan som vill vara anonym.

Slutade i domstol

Fastighets­ägaren försökte flertalet gånger säga upp kontraktet och kopplade omgående in en advokat. Två år senare avgjordes fallet i domstol efter förlikning. Enligt domen skulle Club Harem lämna lokalen 1 juni, men fortsatte bedriva verksamhet­en till den 11 juli i sommar.

– Två års helvete är till ända. Det har varit ett jäkla liv här sju nätter i veckan. Limousiner kör fram och tillbaka på gatan, hög musik från lokalen och inte sällan bråk och stök utanför, säger en boende.

En förbipasse­rande är också glad över att lokalen nu står tom.

– Det här är ju en lugn gata med parklek, förskola och grönområde. Och så flyttar värsta porrverksa­mheten in, det kunde inte bli värre. Skönt att den har stängt.

Öppnar i Vasastan

En dryg månad efter stängninge­n öppnade dock Club Harem igen den 24 augusti. Denna gång i en källarloka­l på Dalagatan 7 i Vasastan.

Fastighets­ägaren Castellum vill dock inte svara på frågor över telefon utan hänvisar till mejl. Och där besvaras samtliga frågor med ”Vi har ingenting att säga i denna fråga just nu”.

Vi har utan resultat sökt Club Harem för en kommentar.

Det är inget snack att det här är en utstuderad strategi för att komma åt lokaler som ligger i city. Tyvärr blir bostadsrät­tsförening­arna bortfintad­e så det blåser om det.

 ?? FOTO: MICHAEL TOLL/
PER BRANDT ?? DYKER UPP IGEN. Strippklub­ben har flyttat runt några gånger de senaste åren.
FOTO: MICHAEL TOLL/ PER BRANDT DYKER UPP IGEN. Strippklub­ben har flyttat runt några gånger de senaste åren.
 ??  ?? SEDAN: Harem Kronobergs­gatan
NU:
SEDAN: Harem Kronobergs­gatan NU:
 ??  ?? Harem Dalagatan
Harem Dalagatan
 ??  ?? FÖRST: Harem Hantverkar­gatan
FÖRST: Harem Hantverkar­gatan
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden