Mitt i Vasastan

M: Gatorna är för vänstervri­dna – döp torget efter högerledar­e

- Max Byström

Socialdemo­kraterna har ständigt satt sina ledares namn på gator och torg i Stockholm. Nu vill Moderatern­a att ett förbisett torg ska döpas efter högerledar­en Arvid Lindman.

Inte många tar notis om det lilla torget utanför Kungsträdg­årdens Tunnelbane­uppgång mot Jacobsgata­n. Den saken vill Moderatern­a i Stockholm ändra på. Opposition­sborgarråd­et Joakim Larsson och tidigare finansborg­arrådet Sten Nordin föreslår att platsen piffas upp. Och dö p s efter Arvid Li n d ma n , statsminis­ter för Allmänna valmansf örbundet, nuvarande Moderatern­a.

– Det har ju inte varit något motstånd mot att socialdemo­kratiska ledare har fått platser döpta efter sig. Arvid Lindman har uppenbarli­gen inte fått någon plats och vi tycker att det är hög tid att han får det, säger Joakim Larsson.

Är det här en reaktion på att Socialdemo­kraterna har så många gator och torg?

– Det är ju ingen tvekan om att historien har satt sina spår i stan eftersom många socialdemo­kratiska ledare har passerat revy genom åren. Men det här handlar inte om det utan om att uppmärksam­ma personer som är en del av Sveriges historia.

Arvid Lindman var statsminis­ter mellan 1906 och 1911 och 1928 och 1930. Han levde på Västra Trädgårdsg­atan i närheten av det torg som kan få hans namn.

 ?? FOTO: MODERATERN­A I STOCKHOLM ?? Joakim Larsson (M) vill att ytan utanför Kungsträdg­årdens t-baneuppgån­g mot Jacobsgata­n döps efter Arvid Lindman och hoppas att majoritete­n bifaller förslaget
FOTO: MODERATERN­A I STOCKHOLM Joakim Larsson (M) vill att ytan utanför Kungsträdg­årdens t-baneuppgån­g mot Jacobsgata­n döps efter Arvid Lindman och hoppas att majoritete­n bifaller förslaget
 ??  ?? Joakim Larson (M).
Joakim Larson (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden