Mitt i Vasastan

Klassiska skylten räddad – ska stanna i Vasastan

- Max Byström

Förra veckan skrev Vi i Vasastan att Eko Weras prisbelönt­a skylt kunde hamna på tippen. Men nu är den räddad. ”Det är viktigt för mig den stannar kvar i Vasastan”, säger nya ägaren Mattias Eklund.

Han beskriver sig som en Vasatadsbo i själ och hjärta. Och han har många gånger beundrat den klassiska neonskylte­n när han har flanerat i stadsdelen, även då den användes för butiken Sko Wera. Så när Mattias Eklund såg att skylten var till salu så tvekade han inte.

– Min första tanke var att rädda den. Det har inget egenvärde för mig att äga den utan den måste komma i bruk igen. Jag ska göra vad jag kan för att den hamnar i rätt händer, säger han.

Förra veckan skrev Vi i Vasastan att den prisbelönt­a neonskylte­n riskerade att hamna på tippen. Planen är nu att skylten ska finnas kvar i Vasastans gatumiljö. Därför vill Mattias Eklund nu nå ut till butiksägar­e eller andra som kan vara intressera­de.

– Det är bara att höra av sig till mig om man är intressera­d, säger han.

Eko Weras ägare Lena Munther är glad över att skylten lyckades överleva när butiken nu stängs.

– Det här är det bästa som kunde hända. Mattias känns som en jätteseriö­s kille och han känner vilket ansvar som nu vilar på hans axlar, säger hon.

 ?? FOTO: STADSMUSEE­T ?? ÖVERLEVARW­ERA. Den prisbelönt­a skylten har räddats undan soptippen
FOTO: STADSMUSEE­T ÖVERLEVARW­ERA. Den prisbelönt­a skylten har räddats undan soptippen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden