Mitt i Vasastan

Hon är stans nya big boss

- Andreas Jennische

Ingela Lindh är i dag biträdande stadsdirek­tör och chef för avdelninge­n för stadsutvec­kling samt vd för Stadshus AB och föreslås nu bli ny stadsdirek­tör, Stockholms stads mäktigaste tjänsteman­natitel.

Margareta Östrand och Fredrik Jurdell föreslås bli nya biträdande stadsdirek­törer.

Margareta Östrand är i dag stadsdelsd­irektör på Söder- malms stadsdelsf­örvaltning och Fredrik Jurdell är i dag vd på SHIS, Stiftelsen hotellhem i Stockholm.

Får andra uppgifter

Enligt ett pressmedde­lande från Stockholms stad ska förslaget förhandlas enligt MBL för att sedan komma upp till beslut på kommunstyr­elsens nästa sammanträd­e, onsdag den 14 september.

Ansvarig för rockaden är finansborg­arråd Karin Wanngård (S). Genom den nya tillsättni­ngen gör hon sig av med nuvarande stadsdirek­tö- ren Lars Rådh respektive biträdande stadsdirek­tören Anders Carstorp.

StockholmD­irekt har inte fått tillfälle att intervjua Karin Wanngård men Ingela Lindh säger att hon som stadsdirek­tör ska fortsätta att jobba med bostads- och infrastruk­turfrågor även om mycket tid också ska läggas på ”mjukare frågor”.

– Vi måste öka vårt genomföran­de när det gäller att utveckla skolan, förskolan och äldreboend­eplanering­en, säger Ingela Lindh.

Finansborg­arrådet Karin Wanngård (S) stuvar om på stadsledni­ngskontore­t. Ny stadsdirek­tör blir Ingela Lindh.

 ?? FOTO: STOCKHOLMS STAD ?? Lars Rådh har avböjt att kommentera förändring­en. Vi har inte lyckats komma i kontakt med Anders Carstorp. Vilka nya uppgifter han och Anders Carstorp får är inte känt.
CHEF. Ingela Lindh blir ny stadsdirek­tör i Stockholms stad vilket är samma sak som...
FOTO: STOCKHOLMS STAD Lars Rådh har avböjt att kommentera förändring­en. Vi har inte lyckats komma i kontakt med Anders Carstorp. Vilka nya uppgifter han och Anders Carstorp får är inte känt. CHEF. Ingela Lindh blir ny stadsdirek­tör i Stockholms stad vilket är samma sak som...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden