Mitt i Vasastan

Finfint inrutad mumsighet

-

Torsdag i glipan mellan sensommar och höst. Vädret velar lika mycket som Lunchpatru­llen kan göra ibland mellan olika restaurang­er. Det ska handlas möblemang på Kamprads praktverk vid Kungens kurva. Vi har från flera håll fått tips om ett sushiställ­e i Fruängen som ska vara något utöver det vanliga. 66 kvadrat heter stället och har ynglat av sig till Stuvsta.

Vi kommer dit i lunchrusni­ngen och det är fullt men ett bord blir det över till oss. Eftersom vi den här gången är bilburna så uppskattas det att man kan par- kera alldeles utanför. Valet faller på 11-bitars sushikocke­ns val (100 kr) slantar man upp 20 sköna kroningar extra så får man 15 bitar. Man betalar i kassan och sen kommer allt till bordet levererat av den trevliga servitrise­n.Misosoppa? Jajamensan, ingår i priset! När sushin kommer in så är den helt enkelt fantastisk. Fisken är i toppslag och kompositio­nen i maki-bitarna är helt enkelt på en sån nivå att det nästan är löjligt. Nigiris likaså. För den oinvigde så är maki sushirulla­r som oftast är fyllda med fisk, avocado och gurka. Nigiris är de riskuddar som kocken lägger en fin bit fisk ovanpå, allt ackompanje­rat av wasabi den pikanta gröna pastan med smak av pepparrot.

Det tar en stund innan tallriken landar på bordet. Den väntetiden har Lunchpatru­llen inget problem med. Här lägger man all sushi à la minute, inget får stå i kylen och bli tråkigt.

Det och de magnifika råvarorna gör att vi kommer att stanna till här igen och igen. Så gott och så trevligt!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden