Mitt i Vasastan

Kändismöte­n blir nervig improvisat­ion på scen

- Max Byström

På Stockholms Improvisat­ionsteater på Sigtunagat­an kan du se kända gäster berätta om sina liv och sedan får sina minnen improviser­ade av teaterns skådespela­re. ”Det har hänt att personer börjar både gråta och skratta”, säger Janne Berg, kvällens värd.

Sju kända gäster deltar i Personakt i höst. Inför publik blir de intervjuad­e i klassisk talk show-stil av värden Janne Berg. Och när som helst kan samtalet avbrytas av att skådepelar­na rusar upp på scenen och gestaltar det minne gästen precis har berättat om. En musiker orkestrera­r

– Gästerna har ingen aning om vad som ska frågas. Det har inte skådespela­rna heller. Det är det som ger nerv till det här, säger Janne Berg.

Skratt och gråt

Det kan både bli skratt och allvar under kvällen. Ingen vet. Det kan till och med hända att gästen börjar gråta.

– Så kan det bli och då får det bli så. Då tar vi hand om det. Det fina med den här föreställn­ingen är att den kan vara rolig och också allvarlig. Det har hänt att personer börjar både gråta och skratta.

Förra fredagen var det den tidigare ministern Björn Rosengren som ställde sig på scen. En höjdpunkt var när han berättade om ett renrace i Norrland.

– Det som hände var att renen dog efter målgång. Han var så mån om att vinna att han driver renen till döds. När han berättade om det här blev det blev givetvis en scen.

Nu på f redag är det konstnären Stina Wollter som ska upp på scen. Hon kommer inte hålla tillbaka.

– Kära nån. Detta kommer bli tungt för publiken. Ska jag säga våldtäkten, då jag fick hedersmeda­lj eller då jag bajsade på mig i ett provrum? säger hon.

 ??  ?? PERSONLIGT. Björn Rosengren deltog i senaste föreställn­ingen av ”Personakt.”
PERSONLIGT. Björn Rosengren deltog i senaste föreställn­ingen av ”Personakt.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden