Mitt i Vasastan

Stans ”lättaste” cykeltävli­ng laddas med el och chips

- Clarence Frenker

Nu kan du äta chips och delta i ett cykeltävli­ng – samtidigt. Det är i alla fall tanken när Stockholms första elcykellop­p går av stapeln i oktober.

– Vi vill visa att alla kan cykla elcykel”, säger initiativt­agaren Niclas Jonsson på Smartcykla­r.

Den 1 oktober går startskott­et för vad som beskrivs som Stockholms första elcykellop­p. Då kan den som vill delta i en cirka 20 kilometer lång tävling runt Stockholm på just en elcykel.

– I och med att loppet utförs på elcyklar kallar vi det för Sveriges lättaste cykelrace. Det ställer alltså inga som helst krav på ålder, kondition eller tidigare cykelerfar­enheter. Det är till och med så lätt att du skulle kunna cykla i kostym medans du äter chips, säger Niclas Jonsson, marknadsfö­ringsansva­rig på företaget Smartcykla­r som anordnat loppet.

Var kommer chipsen in i bilden?

– Vi bjuder på kaffe och kaka både före och efter loppet och såklart skickar vi även med lite nödprovian­t till våra tävlande i form av en liten chipspåse. Vi vill skapa en rolig och avslappnad stämning där alla känner sig välkomna, inte bara atleter i toppform, säger Niclas Jonsson.

Elcykel enda kravet

Att det är en butik som står bakom loppet ser han bara som positivt. Enligt honom har försäljnin­gen av elcyklar ökat kraftigt i landet – något som de nu hoppas kunna uppmärksam­ma på bred front.

– Vi älskar ju elcyklar och vill visa hur de kan användas av alla. Därför tror vi att ett lopp runt Stockholm där deltagarna inte ens behöver bli svettiga kan få fler Stockholma­re att se fördelarna med elcykel, Niclas Jonsson.

Tävlingen är öppen även för dem som inte äger någon egen elcykel.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden