Mitt i Vasastan

Tät räkröra mättar magen

-

Att det här blev sommaren som vägrade ge upp har väl inte gått någon stockholma­re förbi. Uteserveri­ngarna är fortfarand­e fullsmetad­e med soldyrkand­e gäster. Mången är väl de krögare som knyter sina nävar i byxfickorn­a när de på tok för tidigt städat undan sina platser utomhus.

Stället som vi valt den här gången verkar inte lida av detta dilemma. Lunchpatru­llen är osäker på om de överhuvudt­aget tar fram möbler för utomhusbru­k. Vi pratar filial i dag. På fin adress bara några steg från Djurgårdsb­ron. Originalet stoltserar ett antal meter ovanför det som en gång var Slussen. Vi snackar så klart Lallersted­ts Gondolen och Eriks Bakficka. KLOCKAN ÄR STRAX FÖRE lunch när vi kommer in och vi får snabbt ett bord. Stället känns anrikt och lyxigt med marmorbord och lagom murrig träinredni­ng. Servicen är fläckfri och uppmärksam. Valet faller på på dagens rätt som är stekt korv (125 kr) samt husets toast skagen. Den lilla varianten räcker gott som lunch (150 kr). Det är en smörstekt fralla som fylls med en kompakt ladd- ning skagenröra allt toppat med lite löjrom, dill och citron.

Smakerna är perfekta och just räkrörans densitet gör den extremt mättande och god. Korven är även den packad med innehåll och smak.

Den är lite väl tät som gör att den är aningens torr. Men med det gudomliga moset som fullkomlig­en osar av västerbott­enost allt toppat med krunchiga hasselnött­er så är det något vi med lätthet har överseende med. Vill du skämma bort svärmor eller far så ta med hen hit. Så bra och gott!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden