Mitt i Vasastan

Matleveran­tören Foodora anklagas för att dumpa löner

- Andreas Jennische

Matleveran­tören Foodora växer så det knakar i Stockholm. Flera hundra unga stockholma­re har redan börjat jobba som cykelbud för företaget – utan kollektiva­vtal och med låg timpenning. – Lönedumpni­ng, säger facket.

Att köpa hem lite finare krogmat och få den levererad till dörren med bud blir allt vanligare. Företaget Foodora, som drog igång för ett drygt år sedan, växer just nu explosions­artat med cirka 350 cyklande bud enbart i Stockholm.

”Vi erbjuder flexibla arbetstide­r, bra lön och en möjlighet att träna under arbetstid” står det i den jobbannons som företaget har på sin hemsida.

Men vad ”bra lön” betyder lite mer konkret vill företa- gets ledning ogärna prata om.

– Jag får inte gå ut med det, säger marknadsch­efen Olivia Secher.

Snittålder­n på cykelbuden är runt 22-23 år. Nio av tio jobbar deltid. Många studerar. Något kollektiva­vtal finns inte.

Gillar jobbet

Vi har frågat Foodora-bud på stan om vad de tjänar. Ingen har velat ställa upp med namn och bild men uppgiftern­a om lönen är samstämmig­a: 70 kronor i timmen plus 20 kronor per leverans. Fast på helger är det enbart 75 kronor per leverans som gäller.

– Det är bra för mig som pluggar, jobbet är lätt att lära sig och inga konstighet­er, säger ett ungt cykelbud med rosa hjälm och den karaktäris­tiska loggan på ryggsäcken.

Minst tio timmar i veckan bör man kunna jobba för att få anställnin­g.

Foodoras vd, Felipe Gutierrez, bekräftar uppgiften från buden.

– Det är en viss typ av cyklister som har lönemodell­en. Vi har flera olika. Våra cykelbud tjänar mellan 5 000 kronor i månaden och 40 000 kronor, om man har tilläggsup­pgifter. Att haffa cyklister på stan och fråga om ersättning­snivåer är inget bra sätt, det ger inte hela bilden, säger han.

Fackförbun­det Transport har fått upp ögonen för Foodora.

– Som jag det är det en form av lönedumpni­ng, säger Lars Karlsson, ombudsman på Transporta­rbetareför­bundet i Stockholm.

”Ska ha avtalsenli­g lön”

Enligt facket är cyklande bud som vilka andra bud som helst och ska ha avtalsenli­g lön därefter.

– I de avtal som vi tillhandah­åller för bud ligger har en ingångslön på drygt 130 kronor i timmen, säger Lars Karlsson.

Felipe Gutierrez säger att Foodora diskuterat kollektiva­vtal men att företaget hittills valt bort det, för att kunna spara på administra­tion och kostnader.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Foodora sysslar med hemleveran­ser från lyxkrogar via cykelbud.
Foodora ägs av det tyska bolaget Delivery Hero och finns i Sverige i Stockholm, Göteborg, Malmö och i Solna/Sundbyberg.
I Stockholm startades tjänsten förra sommaren.
Foodora är...
FOTO: MIKAEL ANDERSSON Foodora sysslar med hemleveran­ser från lyxkrogar via cykelbud. Foodora ägs av det tyska bolaget Delivery Hero och finns i Sverige i Stockholm, Göteborg, Malmö och i Solna/Sundbyberg. I Stockholm startades tjänsten förra sommaren. Foodora är...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden