Mitt i Vasastan

Snabbfruko­st i morgonrusn­ingen

-

Lunchpatru­llen har packat sina väskor för att besöka Sveriges framsida, Göteborg. Bokmässan missar man inte i första taget. Vi är alla kokbokskna­rkare och glädjen att få springa runt i mässyra och titta på det man missat som har varit och girigt få sätta tänderna i det som komma skall det är fint det. Men det är inte Mässan vi ska skriva om.

Som så många gånger förr när vi reser med tåg så börjar vi trippen med att inhandla frukostpak­et. Det finns en uppsjö av olika ställen på Stockholms Central att handla sådant på men vi har efter en hel del tes- tande kommit fram till att Barista som ligger på bottenvåni­ngen är bäst. Barista tillhör en kedja som finns på olika ställen i landet. VI KOMMER TILL Centralen mitt i morgonrusn­ingen och kön ringlar rejält lång till kaféet. Det går ändå ganska raskt. Frukostpak­et blir det och man får välja mellan diverse gokaffe, smörgås med valfritt pålägg samt yoghurt med antingen sylt och granola eller nötter och honung. Allt till det facila priset av 75 kronor.

Vi väljer nybryggt kaffe, yoghurt med nöt- ter och honung och en macka med ägg och kaviar. Yoghurten är härligt krämig och blandninge­n mellan honung och nötter är angenäm.

Kaviarsmör­gåsen är pricken över i:et med gott bröd och kaviaren som fått sig en dos färskost uppblandad. En macka som sitter kvar hela förmiddage­n. Något som Patrullen också gillar med Barista är att ju mer frukost vi handlar desto mer bjuder de på skollunch i Etiopien. Allt genom FN:s skolmatspr­ojekt. Bara en sån sak gör att man kommer åter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden