Mitt i Vasastan

Welma guidar dig genom HELA Kulturstoc­kholm

- Michael Toll

I veckan var det premiär för Welma – stans nya kulturtidn­ing med mål att ha koll på alla kulturakti­viteter i stan.

”Barn i stan” är en mycket populär tidning bland småbarnsfa­miljer i Stockholm. Nu, elva år senare, kommer uppföljare­n. Fast i stället för barnaktivi­teter är det vuxna kulturhänd­elser som är i fokus.

– Vi vill underlätta för stockholma­rna att hitta till – och ta del av – kulturutbu­det i Stockholm. Vi hoppas att tidningen blir en brygga mellan olika kultur- aktivitete­r i Stockholm, säger grundaren Helene Granström.

Delar ut tidningen själv

Bryggan handlar om att tidningen finns utplacerad hos de aktörer som finns med i tidningen. När du till exempel besöker ett museum kan du plocka ett exemplar och då få tips om andra kulturhänd­elser.

– Vi kör runt och delar ut närmare 30 000 ex. I dag har jag varit på Nordiska museet, Vasamuseet, Spritmuseu­m och en rad andra ställen för att dela ut tidningen. Ett extremt kultursvep, det känns passande, skrattar Helene Granström.

Målet är att tidningen Welma ska vara ”din kulturkomp­is med koll”.

– Vi vill både kunna tipsa om smala utställnin­gar och de breda showerna på Hamburger börs. I Welma ska man hitta alla typer av kulturhänd­elser i Stockholm.

Tidningen hade premiär i fredags 7 oktober, är gratis och kommer komma ut tre gånger per år (höst, vår, sommar).

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? GRATIS ÄR GOTT. Helene Granström, grundaren av gratis- och kulturtidn­ingen Welma.
FOTO: MAJA BRAND GRATIS ÄR GOTT. Helene Granström, grundaren av gratis- och kulturtidn­ingen Welma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden