Mitt i Vasastan

Tina fixar krydda till den som vill komma

Pistill, samarbetar med både Tina Hagelin, grundare av erotikbuti­ken folks sexliv. ”Det är så fint att vården och äldreomsor­gen för att förbättra om de kollar ut en ny käpp”. se när folk går och tittar på dildos, som

-

För snart elva år sedan bestämde sig Tina Hagelin för att lämna it-branschen och i stället öppna Pistill på Drottningg­atan 100. – Den sexuella energin är människans livsenergi och jag möter så många kvinnor som aldrig har fått orgasm. Hit kommer många äldre som har läst om oss i något magasin, men även yngre personer, säger Tina Hagelin och fortsätter:

– Att öppna Pistill är det bästa jag har gjort. Ibland kan man stå här med tårar i ögonen när en 80-årig kvinna kommer tillbaka till butiken efter att ha använt sexhjälpme­del och berättar att hon har fått orgasm för första gången, säger Tina Hagelin.

Förutom att driva butiken så föreläser hon om sex på äldre dagar och samarbetar med äldreomsor­gen i Göteborg.

– Det är så fint att se när folk går och tittar på dildos och andra sexhjälpme­del, som om de kollar ut en ny käpp, säger Tina Hagelin.

Hon möter också många kvinnor som har vestibulit eller har haft livmoder halscancer, och mäns om har haft prostataca­ncer. Ibland förmedlar vården kontakt till Pistill och andra gånger är det tvärtom.

– Jag tror att det är viktigt att bygga den typen av broar.

Förutom dildos och massageapp­arater som ”100-procentigt garanterar orgasm” säljer Pistill bland annat erotiska filmer, underkläde­r, doftljus och oljor.

– Sedan ”Fifty shades of grey” kom har det hänt något. Kanske har det blivit mer legitimt att ha fantasier. En gotlänning kom in här med en hel inköpslist­a. ”Jag vet inte vad som har hänt, men min fru har läst någon bok”, sa han.

Sedan ’Fifty shades of grey’ kom har det hänt något. Kanske har det blivit mer legitimt att ha fantasier.

 ??  ??
 ?? Text: Mimmi Epstein | Foto: Ylva Bergman ??
Text: Mimmi Epstein | Foto: Ylva Bergman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden